dimecres, 7 de març del 2018

El grup municipal del PSC abandona el Ple de Tortosa davant la manca de respecte institucional del govern en interrompre el Ple per sumar-se a una concentració excusant-se en una falsa junta de portaveus urgent

El Ple va aprovar la moció del PSC per sumar-se a la vaga feminista del 8 de març i va acceptar finalitzar i millorar l’arranjament de les escales d’accés a l’Hospital a proposta del grup socialista

El Ple del mes de març a l’Ajuntament de Tortosa va tornar a estar marcat per una manca de respecte institucional i per la falsedat en tant en quant es va aturar excusant-se en una suposada reunió de portaveus, quan en realitat es tractava d’una parada per a que els partits independentista se sumessin a la concentració de cada dilluns. Aquest fet va provocar que el grup municipal del PSC abandonés la sessió en senyal de protesta.

El portaveu municipal, Enric Roig, va lamentar aquesta situació, iniciada per Ferran Bel al ple del febrer passat argumentant que “quan hi ha un ple és inadmissible que aquest es pari per a que no consti en acta el motiu pel que es fa aquesta aturada i s’argumenti en una falsa reunió de portaveus.” “Ens sembla una falta de respecte institucional quan tots la majoria grups van manifestar la seva postura davant aquest tema a l’inici de les seves intervencions” va reblar Roig.

L’edil socialista també ha lamentat que el govern “no falti a aquestes concentracions i en canvi no hagi assistit o aturat cap comissió per assistir a les concentracions en defensa de les pensions dignes que es fan cada dilluns a les 12 h.”

Finalment Roig, davant les paraules del regidor de la CUP un cop van abandonar el ple, ha dit que “els primers en abandonar el ple van estar els nacionalistes de la dreta catalana.”

El ple dona suport a la moció en defensa de la vaga feminista del 8 de març

Pel que fa a les mocions, el ple va aprovar, per unanimitat, la moció presentada pel grup socialista que instava a la institució a sumar-se a la vaga feminista del proper 8 de març. “Amb aquesta moció volem manifestar el nostre ferm compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques d'igualtat com a instrument per avançar cap a una societat lliure de masclisme perquè és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat reals” ha explicat el portaveu del grup, Enric Roig, qui ha recordat que “ara cal complir amb els acords de la moció i que des de l’Ajuntament es faci difusió dels objectius i accions d'aquesta Jornada entre els col·lectius i entitats de dones, els centres d’ensenyament i centres joves, les entitats representatives del món associatiu, comercial, empresarial i laboral, així com a les xarxes socials.”

En referència a aquest mateix tema del 8 de març, el grup comarcal socialista també es va sumar a la presentació de la moció de suport dels sindicats majoritaris UGT i CCOO juntament amb el PDeCAT i ERC, i que el ple també va aprovar.

L’Ajuntament es compromet a finalitzar l’arranjament de les escales d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta des del barri del Garrofer a proposta del PSC

Respecte a la moció presentada pel grup municipal per demanar la millora i finalització de les escales d’accés a l’Hospital, aquesta es va enretirar del debat al ple ja que, segons va exposar Roig “hem parlat abans amb el Sr. Tomàs i tenim el compromís per part del govern d’acabar l’actuació sobre aquest espai instal·lant mobiliari urbà, netejant-ho i millorant l’enjardinament i reparant determinats desperfectes existents. Així mateix se’ns va dir que les actuacions que afecten el tram final de les escales o el vial entre els carrers Joan d’Aldana i Murada de Sant Joan són potestat del Departament de Salut, però que ja s’ha posat en contacte amb la direcció de l’Hospital per demanar que es posi solució.”

Finalment cal destacar la reacció del portaveu socialista davant les paraules de retret del regidor de la CUP, a qui va acusar de ser els veritables culpables de la inestabilitat política a Catalunya. Roig s’hi va referir amb una frase d’Umberto Eco: “en el fons, la pregunta fonamental de la filosofia coincideix amb la de la novel·la negra: qui és el culpable? Vostès són els culpables de tota aquesta situació. Pel que van fer el 6 i 7 de setembre, pel referèndum il·legal de l’1-O, per la declaració del la DUI el 27 d’octubre i per l’esperpent de la situació actual en que estan deixant entre tots vostès les institucions catalanes, absolutament degradades.” “ Tendim ponts i busquem el diàleg i el consens i la veritable democràcia, no la que només vostès defensen. Perquè no hi ha res més anti democràtic que considerar anti democràtic a tothom que no pensa com tu i voler acabar amb ells. La democràcia no és posar paperets en caixes cada 4 anys, es basa en respectar a la oposició” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada