diumenge, 10 de juny del 2018

Ara és l'hora!


Tot just quan fa falta un any per a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019, se’ns presenta un nou panorama polític marcat i definit per dos fets crucials: un nou govern socialista a l’Estat encapçalat per Pedro Sánchez i un nou govern efectiu a Catalunya que ha aixecat l’aplicació de l’article 155, fets que ens han de fer recuperar la confiança perduda després de mesos d’inestabilitat política i econòmica. 

Els governs dels darrers temps feien del tot necessària una acció imminent per la regeneració democràtica d’Espanya. Així, la moció de censura del Partit Socialista, que ha fet fóra el govern d’un Partit Popular marcat i condemnat per corrupció i per la manca de polítiques socials, ha obert la porta a un nou horitzó marcat pel diàleg i la política social de Pedro Sánchez. 

Pel que fa a Catalunya, a pesar de la negativa de Puigdemont i del seu tarannà de confrontació contínua, el bloc independentista i el Sr. Bel han donat suport a la moció de censura del Partit Socialista, aquells que érem tan dolents. Vull entendre que ho han fet no només per fer fóra el PP, sinó també per obrir una nova etapa de negociació, de diàleg i de pactes, sempre dintre del marc constitucional, que obre un nou camí per a Catalunya que pugui acabar amb la fractura social en què estem immersos i que és conseqüència directa d’un govern de confrontació. 

A Tortosa també hem viscut un govern, el de Bel i Roigé, marcat per la manca de diàleg i consens, per la crispació i l’enfrontament. Un govern dedicat a l’independentisme i la confrontació política, que governa només per a uns i ens vol arraconar de la vida municipal com s’ha vist amb la moció de censura al Consell Comarcal del Baix Ebre; un govern amb una nul·la promoció econòmica i una manca de polítiques d’ocupació; un govern que ha deixat la ciutat bruta i deixada; el govern de les grans obres faraòniques i l’immobilisme; un govern que no soluciona els problemes reals dels tortosins i tortosines, que ha escanyat la ciutat i deixa els joves sense futur a Tortosa.. 

I tot amb el suport dels Republicans de Tortosa en el govern del Junts X NO, que han fet seguidisme de Bel a costa d’un acord de govern de mínims i que no ha complert amb els seus compromisos amb la ciutadania. 

Un mandat, que Bel ni tan sols ha acabat, faltant a la veritat una vegada més, com quan va dir que si era alcalde no assumiria cap altre càrrec i va ser senador i diputat, i que ha deixat la ciutat a les mans d’una alcaldessa de transició, la Sra. Roigé, que representa la continuïtat d’un projecte esgotat que ha estat el darrer mandat perdut per Tortosa. 

Ara, davant d’aquest nou panorama, amb el nou govern socialista i de progrés de Sánchez i amb les municipals i les europees a la vista, i amb unes autonòmiques i generals que s’auguren no molt llunyanes, se’ns presenta, més que mai, la gran oportunitat de trencar aquelles inèrcies i d’escollir l’opció més oberta que el Partit Socialista representa. 

Governant per a tots i totes, des d’una òptica progressista, més justa i solidaria; amb polítiques pensades per i per a les persones; un projecte per Tortosa i pel nostre territori basat en la igualtat i el servei a les persones, a tots i totes per igual, sense exclusions, defugint de la confrontació identitària. 

És just i necessari recuperar la idea de ciutat socialista i fer de Tortosa la ciutat de tots, amable i oberta, inclusiva, basada en la igualtat i en els valors, la solidaritat i la justícia, capital i moderna, pensada per i per a les persones, la veritable Ciutat de les Oportunitats. Ara és l’hora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada