dimarts, 5 de juny del 2018

Som l'alternativa creïble, ara és l'hora

VES PER ON, quan el passat 27 de desembre vaig ser objecte d’una moció de censura com a president del Consell Comarcal, trencant els Republicans del bloc independentista de JuntsxNO un pacte de manera unilateral, els i les socialistes acabàvem de governar en solitari l’ens comarcal amb eficàcia, transparència i diàleg i, cercant consensos, vam ser capaços d’aprovar el Pressupost de la Corporació per al 2018 i tancaven el pressupost de 2017 amb molt bons resultats pressupostaris. 

TOT FRUIT d’una bona gestió i bon treball que, com a resultant de l’execució de l’any 2017, va obtenir un resultat positiu de 156.373,12€ amb un romanent de tresoreria de 114.074,65€, i més tenint en compte que el pressupost de 2017 va ser molt superior al de 2016 en quant a import i a gestió, en assumir la totalitat de les competències delegades per la gestió dels residus de la comarca. Resultat positiu fruit d’una execució d’un 80% de les despeses i d’un 90% dels ingressos; tot i haver donat de baixa 120.695,59€ d’ingressos pendents de dubtós cobrament i destinar 49.767,54€ a l’amortització de préstecs i reduint substancialment l’endeutament fins el 3,83%. 

AMB TOT, finalment no es va concertar un préstec de 80.000,00€ previst en el pressupost, que posteriorment es va incrementar fins a 117.000,00€, ja que les inversions realitzades (arranjament de la seu, inversions a Baix Ebre Innova, aportació per a la instal·lació dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, entre d’altres) s’han finançat amb fons propis obtinguts de la contenció de la despesa de funcionament. A més, el pressupost s’ha liquidat deixant inversions i actuacions, actualment en execució o contractades en el darrer tram de l’any, per valor de 1.246.358,00€. 

AQUESTA LIQUIDACIÓ mostra que, tot i tractar-se d’un ens amb un pressupost gairebé totalment finalista, amb una correcta i adequada gestió i aplicant polítiques per obtenir recursos, de contenció i d’optimització de la despesa, es pot prestar un gran servei a la ciutadania de la comarca. En definitiva amb treball, treball i més treball es pot fer una bona gestió tal i com hem fet els i les socialistes, defugint de la confrontació i deriva independentista que ha volgut imposar al Consell el bloc de JuntsxNO (CiU, ara PDeCAT, i els Republicans). 

I AIXÍ HO HEM FET mentre vam estar al govern. Treballant des del consens polític i l’entesa a la nostra comarca per crear ocupació i riquesa, implantant polítiques socials amb criteris i garanties d’igualtat d’oportunitats per a tothom. Hem establert les bases de l’acord de concertació territorial pel desenvolupament econòmic i l’ocupació. HEM IMPLANTAT nous serveis d’atenció a les persones com la nostra prioritat, tant pel que fa serveis socials, d’inserció laboral, educatius i culturals. Hem apostant per la Via Verda i el cicloturisme obrint l’antic traçat del carrilet de Tortosa a La Cava amb l’impuls d’Ebreterra com el centre de referència. Hem apostat per la implantació de les borses de treball per regular la contractació del personal, assegurant així la igualtat d’oportunitats, la transparència i el bon govern. Hem assumit el repte d’iniciar la valoració dels llocs de treball, en el marc de la negociació del conveni col·lectiu, per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del Consell. Hem apostat per la implantació de l’administració electrònica i la millora de l’atenció i dels serveis a la ciutadania. Tot sempre al servei de les persones. 

HEM DEIXAT una molt bona herència que no sé si el bloc de JuntsxNO sabrà aprofitar i encara queden moltes coses per fer que vam deixar endegades i que caldrà desenvolupar. Perquè quina és la gestió i la política que s’està fent al Consell Comarcal des de la presa de possessió de la nova presidenta? Intentar excloure’ns de l’àmbit públic, arraconar-nos al ple, no permetent-nos fer rodes de premsa a la seu de l’entitat, no deixar-nos participar al Consell d’Alcaldes, entre altres. És així com el govern de JuntsxNO es vol presentar a les eleccions municipals, només capficats amb confrontació identitària? 

NOSALTRES, els i les socialistes, hem demostrat a la ciutadania que som capaços de governar amb transparència, mesura i coherència i que ens deixem la pell per millorar les condicions de vida dels nostres conciutadans.Nosaltres, els i les socialistes, des de l’experiència de govern al Consell i des de l’acció d’oposició responsable a l’Ajuntament de Tortosa, sabem que ens presentarem a les municipals de 2019 amb l’aval que suposa haver desenvolupat durant els darrers anys una àrdua feina per a acompanyar els nostres veïns i veïnes en la cerca de solucions als seus problemes. 

NOSALTRES, els i les socialistes, continuem treballant per la comarca i el territori per fer que aquest avanci i per donar un veritable servei a les persones i als ajuntaments. Nosaltres, els i les socialistes, així ho fem a Tortosa, treballant en la direcció correcta per redibuixar la ciutat i fer que sigui una Tortosa de tots, amable i oberta, inclusiva, basada en la igualtat i en els valors, la solidaritat i la justícia, capital i moderna, pensada per i per a les persones, la veritable Ciutat de les Oportunitats. Nosaltres, els i les socialistes, treballem per tots i totes sense exclusió defugint de la confrontació identitària, som l’alternativa creïble. Ara és l’hora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada