dilluns, 2 de juliol del 2018

El canvi a Tortosa comença amb el teu vot!

Amb aquestes paraules em vaig adreçar als i les militants de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa per iniciar la recollida d’avals, que m’ha permès presentar-me a les eleccions primàries per escollir el candidat o candidata a l’alcaldia de Tortosa a les municipals del 26 de maig de 2019 amb el suport del 71,4% dels militants. 

I ho vaig fer perquè entenc que la participació activa en els processos d’eleccions primàries són el mecanisme més apropiat per avançar en la democratització de la vida pública i fer més transparent la presa de decisions col·lectives a Catalunya. Crec que les eleccions primàries fomenten la introducció d'idees noves en el fòrum públic, enriqueixen i encoratgen el debat polític, i asseguren una major igualtat entre les diferents postures ideològiques que es donen a un partit. Les primàries són una festa, una més i si és vol la última, de la Democràcia i, sobre tot, configuren un canvi en la manera de fer política. 

A Tortosa les primàries del PSC són un primer pas per al canvi que necessita la nostra estimada ciutat. Un canvi que vull liderar perquè tinc l’energia i les idees per liderar i transformar Tortosa, la nostra Tortosa. I dic la nostra perquè tinc passió i ambició per Tortosa, la ciutat on vaig néixer i on vull que visquin els meus fills. I si vull que visquin els meus fills és perquè ara és l’hora de fer de Tortosa la Ciutat de les Oportunitats, la nostra gent jove ha de tenir oportunitats a Tortosa i això passa, indiscutiblement, per la creació d’ocupació i per la reactivació econòmica de la nostra ciutat i del nostre territori. 

Perquè em rebel·lo contra aquells que deixen Tortosa aturada, fosca i sense rumb, i perquè vull una ciutat oberta, on governi la igualtat d’oportunitats, el socialisme, la justícia i la solidaritat, sempre al servei de les persones. 

Des de l’oposició portem anys demanant al govern que canviï de rumb, que aposti per la creació de llocs de treball, en portar empreses, en promocionar el comerç, en ajudar als que més ho necessiten, però ells han preferit dedicar-se a l’independentisme i a la divisió, governant només per a uns i intentant arraconar-nos de la vida municipal. 

Estic convençut de que hi ha altres maneres de fer política, amb i pels ciutadans, defugint de la confrontació instal·lada pels partits independentistes, i per això crec fermament en el projecte catalanista i d’esquerres del PSC, que tendeix ponts, cerca consensos i treballa per a tots els tortosins i tortosines sense exclusions. 

Ens trobem a la recta final d’un mandat que Bel ni tan sols ha acabat, que ha deixat la ciutat en mans d’una alcaldessa de transició, la Sra. Roigé, que representa la continuïtat d’un projecte esgotat que esperem que sigui el darrer mandat perdut per a Tortosa. I tot amb el suport dels Republicans de Tortosa, que ha fet seguidisme de Bel a costa d’un acord de mínims i que ara es presentaran a les properes eleccions amb un candidat que apunta pel mateix camí. 

Per això crec que ara és el moment de liderar un nou projecte progressista de veritat per a Tortosa i afrontar els reptes de futur i, tal i com s’està veient a Espanya, amb el nou govern de progrés de Pedro Sánchez, estic convençut de que som els i les socialistes la veritable i real alternativa per al futur de Tortosa. 

Davant d’aquest panorama i aquestes noves oportunitats podem trencar les velles inèrcies i escollir l’opció més oberta que el partit dels socialistes representa. A Tortosa som la única alternativa real i creïble, la única no independentista que garanteix una governança per a tots i totes, des d’una òptica progressista, més justa i solidària, amb polítiques pensades per i per a les persones senes exclusions. 

Perquè continuo tenint la capacitat de treball i la convicció que, amb l’esforç compartit, podem canviar Tortosa i perquè tenim l’aval dels ciutadans acompanyant-los al govern del Consell Comarcal i des de l’oposició ferma i responsable a l’ajuntament de Tortosa. I perquè tinc la confiança dels companys i companyes que m’han avalat amb el seu vot, el canvi comença ara. 

El canvi ha començat amb el vot dels i les militants del PSC i estic convençut de que es farà realitat el proper 26 de maig de 2019 amb el vot dels tortosins i tortosines que volen una alternativa per a tots i totes. #AraÉslHora #Roig2019.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada