dimarts, 3 de juliol del 2018

El govern de Junts X NO de Tortosa no creu que la situació de llistes d’espera de la sanitat pública sigui tan important com per aprovar la moció del PSC que demanava un pla de xoc per reduir els temps d’espera dels pacients

El ple si que aprova per unanimitat la moció socialista per instal•lar canviadors de xiquets i xiquetes als lavabos dels edificis públics i tots els grups signen una declaració per rebutjar la sentència de “la Manada”, presentada a proposta del PSC

El plenari de l’Ajuntament de Tortosa del mes de juliol va rebutjar la proposta presentades pel grup municipal del PSC en que es demanava reduir es llistes d’espera de la sanitat pública. L’equip de govern del PDeCat i els Republicans van votar en contra d’aquesta proposta argumentant que ja s’estan reduint fins a 26 dies d’espera. En resposta el portaveu socialista, Enric Roig, va dir “que li preguntin al jove Sr. Joan de 51 anys que porta 6 mesos amb una sonda urinària pendent de que l’operin. I reduir 26 dies sobre temps d’espera de fins a 580 dies ens sembla lògic però del tot insuficient. Potser el que passa és que els interessa més les quimeres independentistes abans que un pla de xoc per solucionar els temps d’espera.” Roig ha reblat que “no voldria creure que per vostès és més important obrir delegacions de Catalunya a l’estranger que l’espera dels pacients.”

El ple si que va aprovar l’altra proposta del grup socialista que demanava instal·lar canviadors de xiquets i xiquetes als lavabos dels edificis públics i de manera indistinta i sense discriminacions. Roig va agrair que s’aprovés la moció dient que “amb la instal·lació d’aquests canviadors estem facilitant la vida dels pares i mares en el seu dia a dia amb els xiquets i xiquetes més menuts, i si al mateix temps, ho fem de manera indiferent en lavabos d’homes i dones, estem ajudant a garantir la igualtat de gènere treballant per una societat moderna i inclusiva.”

Finalment tots els grups van aprovar per unanimitat, i a proposta del partit socialista, la moció conjunta de rebuig a la sentència judicial que deixa en llibertat els membres de “la Manada” i que demanava que es continuï desenvolupant el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Recordem que aquesta moció va ser presentada a proposta del PSC que la va voler fer extensiva a tots els grups del plenari.

Sí crític del PSC a l’adjudicació del servei de recollida de residus i de neteja

Al ple es va aprovar l’adjudicació del nou contracte del servei de recollida de residus i neteja amb el vot favorable del grup socialista que va advertir que “és un sí crític i estarem vigilants i atents al correcte compliment del contracte donada l’elevada baixa de 455.000 € anuals de l’adjudicatari.”

En el debat d’aquest punt el regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, va tornar a buscar la confrontació amb el PSC menystenint-los i dient que som “hereus del franquisme”. Roig va adreçar-se a ell dient que “ja ens va dir en un altre ple que havíem guanyat la guerra i ara ens diu que som hereus del franquisme. Una mica de respecte Sr. Rodríguez” al temps que li va recordar algunes de les primeres mesures del govern socialista de Pedro Sánchez com ara “la universalització de la sanitat publica, la lluita contra pobresa infantil, l’inici del procés de gratuïtat dels peatges, la recuperació memòria històrica, la conversió dels nostres ports en ports segurs, diàleg amb patronal i sindicats, entre altres.” Roig també ha fet esment al tema dels polítics presos evidenciant que el govern socialista ja ha fet accions, i no gestos com el PP i ha defensat la separació efectiva de poders per la que aposta el govern socialista.

Roig pregunta pel funcionament de les fonts i per l’ajornament del pagament 
d’alguns impostos per als jubilats

En el torn de precs i preguntes el portaveu socialista, a petició de ciutadans i ciutadanes que fan esport i han trobat moltes fonts que no funcionen, va preguntar sobre aquest tema i el govern va respondre que és cert que algunes fonmts no funcionen degut a actes vandàlics i que ja s’està treballant per reparar-les i que tornin a funcionar.

D’altra banda, Roig també es va interessar per la petició que va formular el grup socialista a la Comissió de Serveis Centrals de possibilitar que el càrrec de l’impost de l’IBI i de les escombraries es facin efectius quan ja s’hagin cobrat les pensions i no dies abans. L’alcaldessa va contestar que estan treballant en aquest tema i que intentaran fer-ho possible per a l’any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada