dijous, 19 de juliol del 2018

Roig: “volem una Festa del Renaixement de tots i totes sense exclusions”

El PSC lamenta les pintades de llaços grocs aparegudes al casc antic i ha demanat a l’alcaldessa que es retiri la pancarta dels “polítics presos” del balcó de l’Ajuntament durant la Festa

El grup municipal del PSC ha comparegut en roda de premsa per denunciar l’agressió al patrimoni que ha comportat l’aparició de pintades amb llaços grocs als principals carrers del nucli antic, escenari de la Festa del Renaixement. El portaveu socialista, Enric Roig, ha recordat que sempre ha participat en la Festa i que mai ha volgut fer polèmica donat el seu passat a la Festa, però aquesta vegada els fets han estat prou greus com per comparèixer davant la premsa.

L’edil socialista, ha qualificat aquesta actuació de greu i inadmissible i ha estat molt contundent en dir que “aquestes pintades s’han fet per incivisme, per totalitarisme i perquè els independentistes es pensen que l’espai públic és seu. Però l’independentisme s’ha tornat boig amb accions com aquesta per tot el que comporta, en primer lloc per a la imatge i el patrimoni de la ciutat, i en segon lloc pel cost que tindrà.” Roig ha reblat “quant ens costarà als tortosins i tortosines netejar aquestes pintades?”

Roig també ha dit que part de la culpa és “de la permissivitat del govern de Bel i Roigé, amb el suport dels Republicans, que no han estat capaços d’aturar aquests fets a temps. Perquè la ciutat està plena de símbols independentistes i el govern no fa res, a pesar de l’ordenança que ho prohibeix.” I ha recordat les agressions d’aquest tipus que ha sofert tant a nivell professional com a nivell de partit amb les pintades aparegudes al seu despatx i a la seu del PSC, que han continuat en els darrers dies.

D’altra banda el portaveu socialista també ha fet referència a la pancarta sobre els “polítics presos” que hi ha al balcó de l’Ajuntament. Roig ha ja ha demanat que es retiri o es cobreixi amb domassos durant els dies de la Festa, però la resposta ha estat negativa, cosa que el regidor ha qualificat de gran error ja que “això polititza una Festa que ha de ser per a tots i totes, inclusiva i no exclusiva. Nosaltres no podem aparèixer a un balcó que té una pancarta demanant la llibertat dels polítics presos. No pot ser que un espai central d’actes estigui marcat per aquests símbols. Quina imatge tindrà la gent que ens visita i els turistes d’arreu de Catalunya, Espanya i el món davant aquests símbols?” Roig ha reblat que “nosaltres no sortirem aguantant la pancarta del balcó a l’acte inaugural, ni estarem asseguts a la desfilada sota la mateixa pancarta.”

Roig, però, ha explicat que aquesta politització és bona només per a uns, i ha recordat que fa uns anys Bel i Roigé van enviar a la policia local a fer desmuntar una parada de difusió de les activitats de la Busca de Tortosa argumentant que no s’havia de polititzar la Festa, i en canvi el mateix any si que es va permetre que l’ANC tingués una parada. 

Roig ha recordat que la Festa del Renaixement és el principal element de promoció econòmica de la ciutat, i per això ha de ser de tots i totes sense exclusions. “És la festa dels tortosins i tortosines per a la gent de fóra, per obrir la ciutat a la convivència, el diàleg, l’amor i l’alegria” ha dit recordant la música de la Festa. “i si en aquests 4 dies no som capaços de deixar de banda la confrontació política, la Festa perdrà tot el seu sentit de promoció de la ciutat, que bona falta li fa.”

Finalment Roig ha encoratjat a tothom a “participar a la Festa, sumant per fer-la gran, igual que fem des del PSC i a través de l’Associació de la Busca anem fent des de fa anys, per una Festa de tots i totes sense exclusions.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada