dimarts, 29 de gener del 2019

El PSC lamenta que Tortosa no hagi fet cap acte en memòria de les víctimes de l’Holocaust

El grup municipal socialista ha presentat una moció al ple de febrer per instar al govern a que compleixi amb els acords i implementi les accions aprovades pel plenari

“Ahir, 27 de gener, es va celebrar a tot el món el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. A tot el món? No a tot el món, no, a Tortosa no n’han fet, ni un simple tuït, ni una entrada les xarxes, ni cap acte, com algunes poblacions veïnes sí que ho han fet” amb aquestes paraules el portaveu socialista, Enric Roig, ha recordat avui, que l’Ajuntament de Tortosa ha oblidat els seus oblidats i la seva memòria en no fer cap homenatge a les víctimes de l’Holocaust.

Aquest fet, a més de l’oblit, reflecteix l’incompliment de la moció presentada pel PSC i aprovada per unanimitat al ple del 5 de febrer de 2018 en la que l’Ajuntament es comprometia a retre homenatge anual a les víctimes de l’Holocaust. “A data d’avui, 28 de gener de 2019, gairebé d’un any després de l’aprovació de la moció l’Ajuntament de Tortosa no ha fet cap acte d’homenatge a les víctimes de l’holocaust tal i com indicava l’acord. Des de cap regidoria, s’ha fet res. Ni han anunciat la intenció de fer cap acte al respecte, senzillament s’han oblidat dels nostres tortosins oblidats” ha dit Roig.

Per aquest motiu, el grup municipal socialista ha presentat una moció al ple de febrer per instar al govern a que compleixi amb els acords i implementi les accions aprovades pel plenari en la moció per a que Tortosa commemori anualment el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

El regidor ha afirmat que “entenem que aquesta és un reprovació cap al govern en tant en quant tots i totes els tortosins i tortosines es mereixen el mateix tracte per part del govern municipal, està molt bé que fem reconeixements a aquells personatges rellevants en els diversos àmbits de la nostra cultura i història, és just i necessari que ho fem, però no podem tenir i deixar en l’oblit a aquells que van patir el dolor i l’horror, com són els tortosins i tortosines, ebrencs i ebrenques, víctimes de l’Holocaust.”

Des del PSC insisteixen en la importància de recordar aquest fet ara davant de la creixent onada a Espanya i Europa de partits i ideologies d’ultradreta.

Finalment, Roig ha recordat els nombrosos incompliments del govern enfront dels acords aprovats al plenari i que la corporació ha de complir i respectar, com ara les que feien referència a la pobresa energètica, l’habitatge digne, la Ruta del Modernisme, el codi ètic dels càrrecs públics, les escales d’accés a l’Hospital, etc. “un govern que renuncia a tot i que tampoc fa complir els contractes d’enllumenat o neteja o els seus propis compromisos electorals com la zona d’oci per a la gent jove, el Pla Local d’Ocupació, el pàrquing del Rastre, entre altres” ha reblat Roig.

Publicat el dilluns 28 de gener de 2019 a imaginaradio.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada