divendres, 18 de gener del 2019

Roig: “els i les socialistes som la única alternativa capaç d’aglutinar el consens necessari per no renunciar al canvi del futur de Tortosa”

En la valoració de 2018 dels governs municipal i comarcal, el portaveu socialista, Enric Roig, demana pas a aquells que volen continuar renunciat al futur de la ciutat i als que, fins i tot, ja han renunciat a l’alcaldia de Tortosa

Aquestes han estat algunes de les afirmacions que ha fet el Primer Secretari del PSC de Tortosa en una roda de premsa en la que ha fet balanç del 2018 tant a Espanya i Catalunya, com a nivell territorial i municipal.

El balanç que han fet els socialistes ha estat al voltant de quatre fets que han remarcat com a destacables del 2018: la situació política i social molt complexa a Catalunya; el nou govern de Pedro Sánchez a Espanya després de la moció de censura al PP; la moció de censura al Consell Comarcal del Baix Ebre i la marxa de Ferran Bel de l’alcaldia de Tortosa.

Pel que fa a la situació política a Catalunya, Roig ha destacat els moments difícils amb situacions com: els polítics pendents de judici amb una presó preventiva desproporcionada i amb imputació de delictes qüestionables; l’enfrontament social i polític; la inacció del govern de Catalunya; l’apropiació de l’espai públic i les institucions i l’intent d’apartar als socialistes de les institucions, “com hem vist al Consell Comarcal. Ens han assenyalat i ens han insultat tant a nivell públic com privat. Vivim una situació que només es pot arreglar amb voluntat de diàleg, negociació i consens” ha dit el regidor.

En quant al nou govern de l’estat, encapçalat per Pedro Sánchez després de la moció de censura al PP, Roig ha recordat que aquest ha restablert les Comissions Bilaterals entre Catalunya i Espanya; està retirant els recursos a les Lleis al Parlament; que està buscant en la política una solució i no un problema i que “ha començat a aplicar polítiques socials i actives que el Partit Popular havia soterrat, amb un veritable pressupost social i compromès, i que suposa per a Catalunya el compliment de velles reivindicacions i noves inversions.”

Roig també ha denunciat la inactivitat del govern del Consell Comarcal després de la moció de censura clarament electoralista per a Tortosa que ha donat lloc a un nou govern marcat per la inacció i el desencontre entre PDeCAT i ERC; la manca de voluntat de diàleg i consens que ha derivat en la incapacitat de la nova presidenta Sra. Zaragoza i un pressupost per 2019 que ni el propi equip de govern no ha sabut defensar. En aquest sentit, Roig ha recordat la frase que va dir als Republicans en el ple de pressupostos “¿para este viaje hacían falta tantas alforjas?” 

Finalment Roig ha fet balanç del darrer any de govern a l’Ajuntament de Tortosa. Un any marcat per la maniobra electoralista de la marxa de Ferran Bel que ha deixat l’Ajuntament en mans d’una alcaldessa de transició, que representa la continuïtat d’un projecte esgotat i amb la connivència i complicitat dels Republicans. Roig ha recordat que aquest “ha estat un govern que no aplica cap mena de polítiques actives ni d’ocupació, ni de promoció i que ha renunciat al futur de Tortosa, aprovant un pressupost continuista i electoralista que no és el que Tortosa necessita.”

Davant d’aquest resum, Roig ha dit que cal trencar amb aquestes inèrcies, escollint la única alternativa possible que representem els i les socialistes, avalada pel coneixement de l’administració, per fer una oposició responsable i per la bona feina al capdavant del Consell Comarcal, no renunciant al seu futur. En aquest sentit Roig ha exposat una llarga llista de temes als que no pensa renunciar, fent èmfasi en “als joves de Tortosa, a la seva feina i al seu oci, no hi penso renunciar.”

Roig ha demanat pas a aquells que volen continuar renunciat a la ciutat i a aquells que, fins i tot han renunciat a l’alcaldia de Tortosa, “els demano pas per poder portar a Tortosa cap al futur que es mereix. Perquè els i les socialistes som la única alternativa capaç d’aglutinar el consens necessari per no renunciar al canvi del futur de Tortosa. I és aquí, amb generositat, on estem els i les socialistes.”

“Tortosa necessita, sense dubte, de grans consensos per sortir-se’n endavant i caldrà ser molt generosos” ha reblat Roig.

Els socialistes afronten la precampanya electoral amb generositat, il·lusió i moltes ganes, compaginant la tasca d’oposició i la confecció del programa del Llibre Roig de Tortosa

Davant la pregunta dels periodistes, Roig, ha afirmat que estan preparats per afrontar una campanya amb generositat, il·lusió i amb l’energia i les ganes de treballar per redibuixar Tortosa, fent oposició responsable tant al Consell Comarcal com a l’Ajuntament de Tortosa. Per això estan acabant de tancar el programa i la candidatura amb la que es presentaran a les properes eleccions.

Treballarem per aglutinar totes les forces polítiques que democràticament vulguin donar-nos suport i treballar al nostre costat per Tortosa

Amb aquesta frase ha contestat Roig a una pregunta sobre la possibilitat de pactes post electorals. Roig s’ha mostrat convençut de que obtindran un bon resultat electoral i deixa la porta oberta “a rebre el suport i a cercar complicitats i consensos amb tots aquells grups que vulguin compartir el nostre projecte per Tortosa, i que democràticament hagin estat escollits.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada