dijous, 10 de gener del 2019

Tots els partits de Tortosa, menys el PSC, han de tornar més de 20.000 euros a l'Ajuntament

Les quantitats correspondrien a les assignacions dels anys 2015,2016 i 2017 | Intervenció de l'Ajuntament considera que les despeses justificades no corresponien a l'activitat dels grups municipals


Mala maror política a la capital del Baix Ebre. El motiu, la justificació de les assignacions municipals que reben els diferents grups polítics que conformen el consistori de Tortosa. En concret, les referents als anys 2015, 2016 i 2017. Cada mes, i pel funcionament intern dels grups municipals, els grups polítics amb representació a l'Ajuntament reben una determinada quantitat econòmica que, en tots els casos, supera els 300 euros, com a mínim. 

El passat 31 de desembre, l'Ajuntament de Tortosa va celebrar un ple extraordinari, i amb caràcter d'urgència, amb només tres punts a l'ordre del dia. El més destacat, el que feia referència a la justificació de les partides pressupostàries que els grups municipals reben pel seu funcionament intern. Es va acordar, a proposta d'intervenció, reclamar a tots els grups polítics de l'Ajuntament el retorn d'unes determinades quantitats en entendre que els diners públics no s'havien gastat en el funcionament del grup. 

Una normativa interna del consistori tortosí de l'any 2014 indica que «els diners de l'assignació municipal han de comptar amb una comptabilitat pròpia; no es poden destinar a pagar treballs pels grups municipals que puguin fer els funcionaris de l'Ajuntament i tampoc es poden gastar en béns d'inversió, com per exemple ordinadors».

Esquerra i el PP, els grups que més diners han de tornar

Segons han manifestat a TarragonaDigital alguns regidors del consistori, «els diners estan justificats. Tanmateix l'interventor considera que les despeses que s'han presentat no s'ajusten al seu destí, és a dir al funcionament dels grups». Fonts consultades indiquen «que el destí d'aquests diners podria haver sigut, en alguns casos, el del funcionament intern dels partits polítics, no dels grups municipals». 

Les quantitats que han de tornar els grups polítics són les següents: PDeCAT, 345,86 euros; Esquerra, 10.565,78 euros; Movem Tortosa, 2.011,79; Partit Popular de Tortosa, 6.928,76 euros; i la CUP, 3.712,19 euros. Només el grup municipal del PSC de Tortosa ha presentat les justificacions de manera correcta, segons la intervenció municipal.

Regidors del consistori han apuntat que ara es troben «en converses per tal d'elaborar un reglament municipal que eviti aquestes situacions en un futur».

Publicat el dijous 10 de gener de 2019 a tarragonadigital.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada