dimecres, 23 de gener del 2019

Tortosa és una de les ciutats de més de 20.000 habitants que menys inverteix ens serveis socials

D’acord amb un estudi publicat l’Ajuntament de Tortosa ocupa el lloc 38 per la cua dels 404 ajuntaments avaluats, invertint únicament 39,84 € per habitant

Per tercer any consecutiu l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials ha publicat una detallada anàlisi dels pressupostos que els ajuntaments de més de 20.000 habitants dediquen a serveis socials i promoció social. Segons aquest estudi els ajuntaments es classifiquen en excel·lents, pobres i precaris, en funció de determinats criteris de la seva inversió en Serveis Socials.

El resultat d’aquest estudi qualifica l’Ajuntament de Tortosa de pobre, entenent que la seva despesa en serveis socials està per sota del 60% de la mitjana de despesa per habitant i any dels ajuntaments avaluats. Així, Tortosa es troba en el lloc 366 dels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants objecte de l’estudi, amb una inversió de 39,84 € per habitant, el que suposa, a més una reducció del 5,6% respecte altres exercicis.

El portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig, ha lamentat que Tortosa dediqui tan poc pressupost a serveis socials i recorda que la regidoria de Serveis Socials és responsabilitat dels Republicans de Tortosa. “Aquest estudi evidencia el que hem denunciat tantes vegades, i denota que el govern no té entre les seves prioritats la lluita contra la precarietat i les dificultats de molts tortosins i tortosines. Per això, quan el candidat republicà, Sr. Faura, diu que Tortosa no està malament, em pregunto què pensa sobre això?” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada