dimecres, 23 de gener del 2019

El PSC reclama mesures per la crisi dels cítrics i demana la compareixença de la Consellera

Sol.licita la compareixença de la Consellera d’Agricultura per tal que doni explicacions de la situació actual i reclamar-li accions de suport al sector dels cítrics a les Terres de l’Ebre.

El PSC reclama mesures de suport als cítrics i investigar si hi ha substàncies prohibides a les importacions de Sud-àfrica. També es sol.licita la compareixença de la Consellera d’Agricultura per tal que doni explicacions de la situació actual i reclamar-li accions de suport al sector dels cítrics a les Terres de l’Ebre. 

El PSC reclama al Govern de la Generalitat un major suport i control en matèria d’Agricultura per capgirar la “crisi que viu el sector dels cítrics que requereix resposta ràpida per part de les administracions públiques”.

El diputat de Socialistes i Units per Avançar, Oscar Ordeig, ha reclamat aquest matí al Govern de la Generalitat, "liderar una resposta integral i coordinada per capgirar la situació actual" en la que es troba el sector dels cítrics després que "cada vegada hi hagi més productors alimentaris de Catalunya que no poden seguir la seva activitat i pleguen, amb nefastes conseqüències pel territori i el sector." malgrat que l’agroalimentari és un sector que registra dades de producció, ventes i exportació creixents any rere any.

El PSC ha reclamat en reiterades ocasions mesures concretes de suport al sector, entre les que destaca evitar la venta sota preu de cost mitjançant inspeccions i sancions a la cadena alimentària per evitar abús de poder, morositat o situacions de monopoli, entre d’altres. També es defensa una modificació de la Llei de la Cadena Alimentària, al Congrés dels Diputats, per donar més recursos i protecció al petit productor i evitar situacions d’abús de poder. I impulsar una bateria de mesures per augmentar el consum de cítrics i productes de proximitat o de Denominacions d’Origen Protegides.

Tanmateix, es demana que el Govern investigui possibles substàncies prohibides a les taronges importades de Sud-àfrica, i si es demostra que hi ha substàncies no permeses, reclamar a la Comissió Europea que suspengui les importacions a la UE.

Finalment, caldria recordar que la Generalitat té competències exclusives en matèria d'Agricultura, i que "el Govern hauria de coordinar totes les accions amb la resta de Comunitats Autònomes productores i altres regions europees productores" i ha anunciat que, com que el Govern "segueix inactiu", el PSC sol·licitarà la compareixença de la consellera d’Agricultura per donar respostes a la crisi actual i proposarà una bateria de mesures de suport als productors de cítrics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada