dimarts, 8 de gener del 2019

Roig: “els contractes s’han de complir, és inadmisible que tanquin els ulls i es limitin a dir que compleixen el contracte d’enllumenat en la mesura del possible”

El PSC és l’únic partit que vota en contra de la modificació puntual per traslladar el servei de radioteràpia des de l’Hospital de Jesús al Verge de la Cinta


“La ciutadania vol solucions i vostès tenien avui l’oportunitat per demostrar que es preocupen per ells i que no renuncien als seus drets. Però no, han preferit, com sempre, tancar els ulls en lloc de buscar solucions.” Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament, Enric Roig, va lamentar que el govern rebutgés la moció que demanava vetllar pel compliment del contracte de l’enllumenat públic. Un contracte que el mateix govern va reconèixer que compleix en la mesura del possible, donant així la raó al grup socialista.

A l’exposició, l’edil socialista va relatar els nombrosos incompliments que han detectat sobre les clàusules i els plecs del contracte de l’enllumenat públic i va mostrar les fotos que ho evidencien. Des de superar el termini de 48 hores per reparar una avaria, “han tardat 1 mes i mig en canviar un fanal al carrer la Salle” passant pel mal estat de suports i lluminàries, “amb cartells electorals de 2017 que no s’han enretirar o mecanismes elèctrics al descobert” fins deixar palès que no existeix la seu del servei que estableix el contracte “una seu que hauria d’encabir oficines administratives, magatzem de material, dependències pel personal i aparcament per vehicles. Nosaltres no l’hem trobat i així ens ho han confirmat tant al telèfon d’avaries com al propi Ajuntament. Existeix? No, no existeix, ja que vostès mateixos han estat incapaços de dir on està, per tant s’incompleix el contracte” va reblar Roig.
A arrel d’aquesta sèrie d’incompliment i davant la poca documentació corresponent a informes que ha de presentar l’empresa responsable de manera diària, setmanal i mensual, la moció demanava una auditoria tècnica i jurídica per demostrar aquest incompliment i instava al govern a fer complir un contracte que “recordem que ens costa més de 8 milions d’Euros.”


Rebutjada la moció per donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat

El plenari tampoc va aprovar la moció del PSC que instava tant a l’Ajuntament de Tortosa com al Govern de la Generalitat a donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 donat que aquests suposaran 2.200 milions d’euros que beneficiaran tant als catalans i catalanes, com als Ajuntaments i ens locals.

El grup socialista va lamentar que tot i la enorme millora en temes socials com en el món local, no s’hagi arribat a un acord polític escudant-se únicament en temes independentistes que no representen a tots i totes els catalans sense exclusió. “No ens podem permetre el luxe de desaprofitar cap oportunitat de millorar els recursos per als serveis públics fonamentals.”

El PSC l’únic grup que vota en contra de la modificació puntual per ubicar el servei de radioteràpia a l’Hospital Verge de la Cinta

El portaveu socialista va argumentar el vot contrari a aquest punt perquè des del PSC creiem que “haver acceptat el trasllat de la unitat de radioteràpia des de l’hospital de Jesús, que és propietat municipal, fins a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, és un error perquè des del 2008 es dóna un bon servei a nivell supramunicipal a l’Hospital de Jesús sense problemes d’aparcament, ni d’accés i amb un espai exclusiu per als pacients.”

Roig va afirmar que la nova ubicació al Verge de la Cinta agreujarà el problema dels accessos i de l’aparcament, perquè l’actual servei de transport públic no ofereix un bon servei. “És que volen col·lapsar encara més els accessos? Cal que els malalts hagin de suportar més estrés a uns tractaments ja de per si traumàtics?”

El regidor socialista va lamentar aquesta nova renúncia del govern “a tot allò que els manen des de fóra i que, la majoria de vegades, va en contra d’allò que és beneficiós per Tortosa i pels tortosins i tortosines i que, en definitiva, referma la nostra capitalitat” i va recordar que el govern “ja ha renunciat al nou hospital que donaria solució als problemes d’aparcament i accessibilitat a l’actual Hospital Verge de la Cinta, lluny d’hipotecar-nos en obres complicades per crear llocs d’aparcament i millorar l’accessibilitat. Nosaltres no hi renunciem al nou hospital i continuarem lluitant per a que sigui una realitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada