dijous, 9 de gener del 2020

El PSC i Junts per Tortosa signen un acord per governar a l'Ajuntament de Tortosa

El PSC s'integra al govern municipal que passa ara de 7 a 10 membres, però que continua en minoria


Junts per Tortosa i el PSC han signat un acord per governar conjuntament a l'Ajuntament de Tortosa, el que permet ampliar i estabilitzar el govern, que passa de 7 a 10 regidors tot i que continua encara en minoria.

Els tres regidors socialistes s'incorporen ara al govern municipal. Així, el portaveu del PSC, Enric Roig, passa a ser el primer tinent d'alcalde i a ocupar les regidories de Cultura, Urbanisme i Fires. La regidora socialista Dolors Bel serà la cinquena tinent d'alcalde i assumeix la regidoria d'Igualtat i Drets Civils, Participació Ciutadana i Transparència i també Memòria Històrica, regidoria de nova creació.

Per últim, Estefania Valdés, que entra en substitució de l'exregidor i ara senador socialista, Manel de la Vega, serà la regidora de Governació i Servei d'Atenció a la Ciutadania.

Més canvis encara al cartipàs municipal, el que fins ara era el regidor de Cultura, Ximo Martorell, passa ara a ocupar la regidoria d'Esports.

L'acord entre el PSC i Junts per Tortosa porta per nom 'Compromís per Tortosa' i estableix unes bases clares de govern fins al 2023. Una de les més destacades és que els dos grups mantindran l'autonomia quan apareguin temes de política nacional. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que "respecte a temes de posicionament polític aliens a la gestió de l'Ajuntament de Tortosa, els dos partits podran expressar la seva posició de forma autònoma".

Roigé també ha explicat que el pacte s'ha anat tancant poc a poc, fruit de la col·laboració que ja havia començat el mandat anterior. Amb tot, ambdues forces han reconegut que tenien altres opcions de pacte.

Enric Roig, portaveu del PSC, ha assegurat que "des dels socialistes es va apostar el 2015 i el 2019 per un govern progressista amb Movem Tortosa i Esquerra Republicana, però en les dues ocasions, els republicans han posat línies roges i no han volgut pactar amb el PSC."

Roigé ha afegit que la prioritat de Junts era pactar amb Esquerra, però que "tant el PSC com Junts per Tortosa són les dues formacions que han mostrat més interès per treballar per Tortosa."

Les dues formacions han insistit que la porta està oberta i que al pacte s'hi poden incorporar altres grups municipals que vulguin treballar per la ciutat.

Publicat el dimecres 8 de gener de 2020  a Cadena Ser

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada