dimecres, 8 de gener del 2020

Junts i PSC tanquen un acord de govern a Tortosa

Els tres regidors socialistes s'incorporen al govern municipal i Enric Roig serà el primer tinent d'alcalde i assumirà les àrees d'Urbanisme, Cultura i Fires

Junts per Tortosa i el PSC han arribat a un acord de govern a Tortosa per donar "major estabilitat" al govern municipal que, amb la incorporació dels tres regidors socialistes, suma 10 regidors i es queda a només un vot de la majoria. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, signarà avui els decrets de nomenament dels nous regidors que s'incorporaran de manera immediata al govern municipal. En el nou cartipàs, Enric Roig assumirà la primera tinença d'alcaldia i les àrees d'Urbanisme, Cultura i Fires; Dolors Bel ocuparà la quinta tinença d'alcaldia i les àrees d'Igualtat, Memòria Històrica, Drets Civils, Transparència i Participació i Estefania Valdés serà la nova regidora de Governació i SAC. 

Les dos formacions han signat el document Compromís per Tortosa que inclou 12 acords programàtics amb especial incidència en la millora dels barris i els pobles de Tortosa, l'urbanisme, l'esport, l'atenció a les persones i la generació d'oportunitats. L'acord es centra "en treballar pel desenvolupament del municipi" i manté el respecte i "l'autonomia" del posicionament polític de cada formació en temes "aliens" a la gestió municipal i especialment "en qüestions d'àmbit nacional" en que cada partit podrà expressar les seues opinions de manera autònoma.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s'ha mostrat satisfeta de l'acord, malgrat es continua amb un govern en minoria: "És un pacte de 10 regidors, que no té majoria absoluta, però sí que permet un govern més fort per treballar per la ciutat". Roigé ha insistit a més en la voluntat d'estendre acords dins i fora del govern a totes les formacions del Ple Municipal: "nosaltres no fiquem línies roges a ningú".

El portaveu socialista, Enric Roig, ha subratllat la "coherència", "fidelitat" i el "compromís amb la ciutadania" dels socialistes i el fet que haja anteposat la ciutat als interessos polítics a l'hora de subscriure un pacte de govern amb Junts per Tortosa. Roig s'ha compromès a aportar "lleialtat", "treball solvent", "diàleg" i "consens" al nou govern municipal.

Publicat el dimecres 8 de gener de 2020 a Setmanari l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada