dimarts, 14 de novembre del 2023

14 de novembre · Dia Mundial de la Diabetis

 

Avui Dia Mundial de la #Diabetis volem generar consciència sobre el seu impacte a la salut i ressaltar les oportunitats per enfortir la prevenció, el diagnòstic i el tractament, així com recordar la importància dels hàbits saludables com les millors eines per combatre aquesta malaltia. #DMD2023

La Diabetis és una malaltia que no mostra signes de disminució i que, amb la prevenció adequada, bons tractaments i educació als pacients es pot controlar satisfactòriament. 

La diabetis és una malaltia que, si no es controla, pot provocar greus complicacions i fins i tot la mort. Per això, és tan important donar a conèixer les causes de la malaltia, els símptomes i les possibles complicacions, així com els tractaments. Cal actuar a tots els nivells, des dels professionals de la sanitat fins als pacients i els seus familiars.

El Dia Mundial de la Diabetis se celebra des del 1991, promogut per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que van crear aquesta campanya mundial davant del preocupant augment en la incidència de la diabetis arreu del món .

La data del 14 de novembre es va escollir perquè coincideix amb l'aniversari de naixement de Frederick Banting que, juntament amb Charles Best, va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina, l'octubre del 1921.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada