dijous, 16 de novembre del 2023

9a edició de Balla'm un Llibre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

 


Divendres 17 les arts de la Paraula i el Moviment s'entrecreuen a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa a la 9a edició de "Balla'm un Llibre" amb la participació d'Explica Dansa i Vero Cendoya. A partir de les 19 h. No us ho perdeu!

Balla’m un llibre, el cicle de coreografies curtes creades a partir de textos literaris  per ser interpretats a les sales de lectura dels equipaments bibliotecaris d’arreu del territori. El projecte enfila el 2023 la novena edició, mantenint els seus objectius inicials: apropar el llenguatge de la dansa des d’un escenari singular i de proximitat per als ciutadans i ciutadanes: les biblioteques públiques.

Balla'm un llibre que enguany arribarà a 19 biblioteques de la mà de 5 companyies de dansa. La novetat de 2023 seran dues peces creades a partir de l'univers dels escriptors Carme Riera i Josep M. Espinàs. i la incorporació d'una sessió prèvia d'introducció a la dansa, Llegim el moviment, a càrrec de Toni Jodar (Explica Dansa)

11ONZE, de Vero Cendoya a partir de l'obra de Josep M. Espinàs

11ONZE és el retorn de l'Olga als 10 petons del seu pare, protagonistes del llibre El teu nom és Olga, en què Espinàs escriu cartes a la seva filla, ara serà el torn d'Olga per parlar/ballar al seu pare. 

És un projecte de  Vero Cendoya que explora, mitjançant la dansa, l’univers de J M Espinàs, basant-se en dos dels seus llibres més destacats: El teu nom és Olga (com a referència de forma, amb Laia Martí, una jove intèrpret amb síndrome de Down, com a protagonista) i La festa segueix (en el contingut). 

11ONZE, igual que els últims quatre espectacles de la Vero Cendoya, és una peça inclusiva que té com a objectiu celebrar les diferències, alhora que suposa una continuació de la lluita de J. M. Espinàs per la normalització de les persones amb síndrome de Down. 

Aquesta peça cerca traduir i presentar, mitjançant la dansa, la literatura senzilla i contundent de l'autor, cercant un llenguatge de moviment proper i carregat d’imatges. 

Pensaments i memòries plens d'humor que les tres intèrprets presenten a l'espectador mitjançant el moviment, la paraula, i la música en viu. 

Direcció i coreografia: Vero Cendoya
Intèrprets: Vero Cendoya, Adèle Madau i Laia Martí
Música: Adèle Madau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada