divendres, 10 de novembre del 2023

La Demarcació de l’Ebre del COAC prorroga l’exposició “Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge” fins el 31 de desembre de 2023

 


L’exposició amb instantànies del fotògraf ebrenc Mariano Cebolla, que es pot visitar a la Casa Bau, seu de la Demarcació de l’Ebre del COAC, ha estat un gran èxit de públic assolint quasi bé la xifra de 1.700 visitants

Amb la inauguració de l’exposició “Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge” la Demarcació de l’Ebre dels Col·legi d’Arquitectes de Catalunya obria les activitats organitzades aquest any 2023 al voltant del Dia Mundial de l’Arquitectura que cada any es celebra el primer dilluns del mes d’octubre.

L’èxit de l’organització de les activitats ha fet que 1.668 visitants hagin pogut gaudir de les espectaculars fotografies del fotògraf Mariano Cebolla des del 28 de setembre fins al 3 de novembre.

És per aquest motiu que la Demarcació de l’Ebre del COAC ha prorrogat fins al 31 de desembre l’exposició del primer any del projecte “Mirades fotogràfiques” del Centre Obert d’Aquitectura. El projecte Mirades fotogràfiques és un projecte de 4 anys del COAC amb el suport de l’empresa Cosentino Barcelona, amb el que es realitza tota una mostra de documentació fotogràfica per la qual cadascuna de les 6 demarcacions del COAC mostra el seu territori amb relació als 4 elements, Aigua, Terra, Aire i Foc. Aquest material fotogràfic passarà al fons documental de l’Arxiu del COAC.


L’exposició que es pot visitar a la Casa Bau, al carrer Berenguer IV 26, principal, que està oberta de dilluns a divendres de 9,30h a 14,00h i els dijous de 17,00h a 20,00h també coincideix amb l’exposició virtual de fotografies Francesc Català - Roca. Arquitectura sense pedigrí, amb obres procedents de l’Arxiu Fotogràfic del COAC, que mostra retalls d’una Espanya de postguerra, preindustrial, amb un esperit allunyat de la mecanització que s’estava reivindicant des de l’Arquitectura, i que també restarà oberta fins el 31 de desembre.


“Diàlegs d’Arquitectura amb Mariano Cebolla”

La Demarcació de l’Ebre del COAC, satisfet de la resposta del públic, ha programat al voltant de l’exposició “Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge”, per al mes de desembre “Diàlegs d’Arquitectura amb Mariano Cebolla”, continuant amb el cicle iniciat “Diàlegs d’Arquitectura amb” el passat 5 d’octubre amb la presentació del llibre “Escrits a una ciutat ben murada” de l’arquitecte Antoni López.

“Diàlegs d’Arquitectura amb Mariano Cebolla” es celebrarà el proper dijous 14 de desembre a les 19,00h a la Casa Bau, seu de la Demarcació de l’Ebre del COAC, al carrer de Berenguer IV 26, principal de Tortosa.


La Demarcació de l’Ebre del COAC valora molt positivament les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura 2023

La Demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya valora molt positivament les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura que s’iniciaven el passat dia 28 de setembre, amb l’objectiu apropar el Col·legi al territori i a la ciutadania, refermant el paper social de l’Arquitectura, amb aspectes com el foment de l’Arquitectura, el Patrimoni i la Cultura través d’activitats, debats, visites, exposicions, etc.


“Totes estes activitats: “Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge”, “Arquivolta_Ebre2023: Bartlett, l’arquitecte municipal”, “Francesc Català - Roca. Arquitectura sense pedigrí”, “Diàlegs d’Arquitectura amb Antoni López: Escrits a una ciutat ben murada”, “Placa “Docomomo Ibérico” a l’antic Mercat del Peix”, “Visites guiades a la Casa i Magatzems Bau”, “A Cel Obert” i inici de l “Any Bartlett” les hem preparat amb moltes ganes i il·lusió i amb l’objectiu d’apropar el Col·legi, l’Arquitectura i la seva funció social a la ciutadania i amb la clara voluntat de treballar per difondre i preservar el nostre patrimoni cultural i arquitectònic” ha reblat Roig.

La Junta Directiva de la Demarcació s’ha mostrat molt satisfeta amb la participació del públic a totes les activitats programades, tal com ha expressat la presidenta Elena Rosales, recordant que “estem complint amb l’objectiu de fer el Col·legi més proper a les ciutadanes i els ciutadans, i seguirem treballant en esta línia de cara a properes activitats, especialment al llarg de l’Any Bartlett.” 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada