diumenge, 12 de maig del 2024

12M · Dia Mundial de la Fibromialgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

 


Avui, Dia Mundial de la #Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crònica i altres síndromes de sensibilització central, donem suport als qui les pateix perquè afecten significativament la qualitat de vida personal, familiar, laboral i social 

#CatalunyadeBlau #Tortosa #TerresdelEbre

Des de l'any 1993, cada 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica, coincidint amb el natalici de Florence Nightingale, infermera que quedaria postrada al seu llit durant 50 anys a causa d'aquesta malaltia.

Es tracta d'una malaltia reumatològica la característica principal de la qual és un dolor generalitzat del sistema múscul esquelètic i que a més genera un cansament persistent.

Tot i que se'n coneixen els símptomes i que hi ha sospites que el seu origen és neurològic, encara no s'han aconseguit determinar causes demostrables.

El que sí que és demostrable és que té els símptomes següents: dolor en lligaments, ossos, músculs, articulacions i genera mal de cap, insomni, ansietat i cansament, entre d'altres.

De fet, va ser reconeguda com a malaltia per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1992. I actualment afecta d'un 2% a un 7% de la població mundial, encara que continuen existint diferències i dubtes en com tractar-la o diagnosticar-la.

És una malaltia que tendeix a ser més comuna entre dones de 20 i 50 anys, però també poden patir-la homes i nens.

Pel que fa a la síndrome de la fatiga crònica, és una malaltia que genera fatiga persistent i dificultats cognitives sense una base aparent, però que interfereix en la vida quotidiana de qui la pateix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada