dimecres, 1 de maig del 2024

Primer de Maig · Dia Internacional del Terball

 


En este 1 de Maig tornarem a recordar aquelles persones que han lluitat per aconseguir unes condicions de treball justes i tornarem a reclamar "Més ocupació, més drets i més igualtat" 

Visca el 1r de Maig! 🌹✊

#1demaig #1demayo #Tortosa #TerresdelEbre

Els orígens del Dia Internacional del Treball es remunten a l'any 1886, als Estats Units. En aquesta època els treballadors van iniciar una lluita per reduir la jornada laboral a 8 hores. L'únic límit que existia era no fer treballar una persona més de 18 hores sense causa justificada i la conseqüència era una multa de 25 dòlars.

El sindicat majoritari va iniciar una vaga a partir de l'1 de maig de 1886. A Chicago, els enfrontaments entre la policia i els treballadors van ser especialment durs i sagnants.

Després de diversos dies de vaga, el 4 de maig es va convocar una concentració a la plaça de Haymarket, amb una tensió creixent. Aquest dia, un artefacte va explotar a la plaça, i va resultar mort un policia. Hi va haver molts detinguts, dels quals cinc van ser condemnats a la forca: tres periodistes, un tipògraf i un fuster. Se'ls coneix com “els màrtirs de Chicago”.

En honor de la lluita per la jornada laboral de 8 hores i en memòria dels treballadors de Haymarket, l'1 de maig se celebra el Dia Internacional dels Treballadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada