dijous, 2 de maig del 2024

2M · Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar


Avui Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar cal conscienciar sobre esta forma de violència que afecta milers d'estudiants i recordar que l'escola ha de ser un espai lliure de qualsevol mena de violència i discriminació

#stopbullying #stopciberbullying
#Tortosa #TerresdelEbre

El Bullying o assetjament escolar és la manera de comportar-se o dirigir-se a una altra persona ja sigui de forma verbal o física, causant un dany temporal o permanent a la víctima. És un tipus de fustigació reiterativa d'una o més persones cap als seus semblants, en els quals la persona pateix amenaces, intimidació, manipulació i fins i tot agressions físiques.

Tot i que sempre hi ha hagut maltractament i agressions entre la població infantil i els joves, en els darrers anys aquest problema s'ha agreujat, portant com a resultat, lamentables conseqüències que poden marcar per sempre la vida no només de l'afectat sinó del nucli familiar.

Se sap que quan un nen o adolescent és agredit de manera verbal o física comença a mostrar una sèrie de comportaments força característics com un baix rendiment escolar, símptomes de depressió, baixa autoestima i en el pitjor dels casos, el desig d'atemptar contra el seu vida.

D'acord amb estudis realitzats per UNICEF, se sap que un alt percentatge dels nens a tot el món pateix assetjament escolar. Un de cada tres és víctima d'aquest mal social.

Actualment, el ciberassetjament és a l'ordre del dia. Es pot veure amb preocupació com la taxa de suïcid augmenta de manera vertiginosa a molts països i sense que els pares i la societat pugui fer res al respecte.

No obstant, mai no és tard per començar a prendre mitges que alertin els pares quan els seus fills estan sent víctimes d'assetjament escolar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada