dimecres, 8 de maig del 2024

8M · Dia Mundial de la Creu Roja i al Mitja Lluna Roja

Avui és el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, la xarxa humanitària més gran del món gràcies als seus professionals i especialment als voluntaris i voluntàries
GRÀCIES per escoltar
GRÀCIES per ajudar
GRÀCIES, Creu Roja! 
#CreuRoja #Tortosa #TerresdelEbre


El 8 de maig se celebra el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja en commemoració del naixement de Henry Dunant, el fundador de la Creu Roja.

L'objectiu d'aquest dia és reconèixer la tasca encomiable de voluntaris i empleats que cada dia salven vides, ajuden els més desafavorits i canvien mentalitats.

Henry Dunant era un banquer suís que, mentre es dedicava als seus negocis a Algèria, va viatjar al Nord d'Itàlia en el mateix moment en què s'enfrontaven allí els exèrcits austríac, francès i piemontès.

En fosquejar, va visitar el camp de batalla de Solferino, el 24 de juny de 1859. Allí jeien 40.000 homes pràcticament abandonats a la seva sort.

Dunant vaig veure morir molts homes sense assistència de cap mena, i, ajudat per gent de les poblacions properes, es va dedicar a socórrer-los i atendre'ls, sense importar de quin bàndols eren, usant el lema Tutti fratelli (Tots germans) encunyat per les dones de la propera ciutat de Castiglione dello Stiviere.

Va quedar tan impressionat per aquesta experiència que tres anys després va publicar les seves reflexions per ajudar en situacions semblants, en un llibre titulat Un record de Solferino. Un llibre que va ser el germen de la Creu Roja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada