dijous, 30 de maig del 2024

30M · Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple


En el Dia Mundial de #EsclerosiMúltiple cal recordar la importància de reduir els temps de detecció de la malaltia i començar el tractament com més aviat millor, per millorar el pronòstic i aconseguir una millor qualitat de vida 

“Des del primer símptoma, el temps és or”

#30M #Tortosa #TerresdelEbre

L'any 2009 la Federació Internacional d'Esclerosi Múltiple (MSIF) va iniciar el primer Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, reunint la comunitat internacional per compartir experiències i alternatives per contrarestar aquesta malaltia.

Es vol trencar les barreres socials que afecten les persones que pateixen esclerosi múltiple (EM), ja que en la majoria dels casos pot generar algun grau de discapacitat.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que es genera al sistema nerviós central, afectant el cervell i la medul·la espinal. En lesionar-se la mielina, que és un material gras que protegeix i envolta les cèl·lules nervioses, afecta la manera com els nervis condueixen els impulsos elèctrics cap a i des del cervell.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple 2024, Esclerosi Múltiple Espanya se suma a la Federació Internacional d'Esclerosi Múltiple (MSIF) amb el “Diagnòstic” com a tema central.

Sota el lema “Des del primer símptoma, el temps és or”, EME destaca la importància de millorar els temps de diagnòstic de la malaltia a Espanya, i posa de manifest les claus per aconseguir-ho: una conscienciació social més gran, una millora en la formació als professionals sanitaris, assolir l'equitat en atenció a tot el país, i l'adopció de mesures urgents per reduir temps d'espera. La integració de la perspectiva de gènere a l'abordatge sanitari també és essencial per millorar el diagnòstic en dones.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada