dilluns, 5 de febrer del 2018

Comencen les obres per canviar el sostre de l'església del convent de Santa Clara



Els treballs duraran uns sis mesos i permetran reobrir l'església, tancada des de fa gairebé un any després de patir importants despreniments al sostre

Compte enrere per reobrir l’església del convent de Santa Clara de Tortosa, tancada des de fa gairebé un any després que el sostre patís un important despreniment. Aquest dilluns han començat les obres que han de permetre canviar el sostre i que han hagut d’esperar que les germanes clarisses hagin obtingut a través de donacions de particulars i ajuts de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona la major part dels 120.000 euros que costaran els treballs.

Part del sostre de l’església va cedir la matinada del 7 de març de l’any passat perquè el material que es va emprar per construir-lo als anys 60 del segle passat s’havia degradat molt ràpidament per la humitat i la seua mala qualitat.

L’església, com altres parts del convent, va ser destruïda per grups de revolucionaris en els inicis de la Guerra Civil. Ara, es retiraran els forjats i se’n posaran uns de nous, més lleugers, amb fusta i termoxip.

L’arquitecte director de les obres, Enric Roig, explica que es mantindran les arcades gòtiques i les teules del sostre, per no desvirtuar l’estètica interior i exterior del recinte. “Mantindrem totes les teules que puguem recuperar per tal de mantenir el que en diem la cinquena façana, la de dalt de tot. Al nucli antic mantenir les cobertes és important i per això intentarem tenir les mateixes textures i color de la teulada actual”, ha dit Roig.

Les obres duraran uns sis mesos, en part per les dificultats que implica treballar al barri de Santa Clara, amb accessos complicats. Un cop acabin els treballs, les germanes clarisses podran reobrir l’església i tornar-hi a fer missa oberta per a tothom. Ara, el petit grup de monges de clausura fan els seus serveis religiosos a l’interior del convent, en una petita capella.

Publicat el dilluns 29 de gener de 2018 a Cadena SER Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada