dimecres, 21 de febrer del 2018

El grup comarcal del PSC - CP demana sumar-se a la vaga convocada amb motiu de la celebració del 8 de març

Roig critica la manca de transparència de la nova presidenta davant la negativa de permetre al grup comarcal fer una roda de premsa a la seu del Consell Comarcal

La celebració aquest any 2018 del Dia Internacional dels Drets les Dones, el proper 8 de març, es presenta amb la convocatòria de vaga que les entitats feministes han convocat a nivell internacional. Per aquest motiu el grup comarcal del PSC -CP al Baix Ebre, juntament amb les alcaldesses i regidores dels ajuntaments de la comarca han comparegut en roda de premsa per anunciar la presentació d’una moció per instar al Consell Comarcal del Baix Ebre a sumar-se a la vaga laboral convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, de 2h de duració. 

L’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltrán, ha argumentat que “és molt important que, tant des del Consell Comarcal, com des dels diferents ajuntaments del Baix Ebre, com a ens públics, s’impulsin mesures per lluitar contra les desigualtats començant per aquesta d’implicar-se amb les reivindicacions de les organitzacions feministes per al 8 de març i sumant-se i donant total suport a la vaga convocada.”

La moció també demana que es faci difusió dels objectius i accions d'aquesta Jornada entre els col·lectius i entitats de dones, els centres d’ensenyament i centres joves, les entitats representatives del món associatiu, comercial, empresarial i laboral, així com a les xarxes socials.

Beltran ha explicat que, malauradament, aquest 8 de març tenim poc a celebrar donat que avui dia les dones guanyen prop de 6 punts anuals menys que els homes; la taxa d'activitat femenina és prop de 10 punts menor i la taxa d'atur és 4 punts superior; la bretxa salarial és del 23%; el treball a temps parcial en les dones és un terç més que el dels homes i les pensions de les dones són de menor quantia que les dels homes. “Les dones han estat i són un pilar bàsic de la societat. No podrem considerar-nos una societat justa i igualitària fins que totes les desigualtats envers les dones siguin eradicades. Per aquest motiu el nostre compromís està amb les dones i, especialment estem al costat de les dones ebrenques i com a socialistes, i per tant, feministes, volem donar i que es doni el màxim suport a aquesta vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil del proper 8 de març.”

El grup comarcal també ha presentat una moció en defensa d’un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats

El govern del Partit Popular representa una seriosa amenaça per al sistema públic de pensions, ja que, amb les seves polítiques d'ocupació, ha posat en perill la sostenibilitat econòmica de les pensions, i amb el nou mecanisme de revaloració, que ajusta l'import de la pensió en funció de l'esperança de vida, es condemna els pensionistes a un progressiu empobriment. I tot això ho han fet mitjançant la imposició, sense diàleg social i trencant unilateralment el consens del Pacte de Toledo.

Per aquest motiu el grup comarcal del PSC - CP ha presentat també per al seu debat al ple una moció en la que es demana instar al govern a garantir un sistema públic de pensions digne i sostenible, derogant els canvis legals introduïts des de 2011 i retornant al diàleg social i al Pacte de Toledo.

El portaveu del grup, Enric Roig, critica els continus intents del nou equip de govern i de la presidenta d’arraconar i treure protagonisme als socialistes

En aquest sentit Roig ha explicat que la roda de premsa, tot i tractar de temes comarcals, s’ha hagut de fer fóra de la seu del Consell ja que la presidenta va negar la possibilitat de fer-la allí argumentant que els grups ja disposem d’un espai per adreçar-nos als mitjans després dels plens. “Estem absolutament sorpresos de la manca de transparència del nou govern i de les formes de la nova presidenta que ens ha prohibit i negat el dret d’expressar-nos en roda de premsa a la seu del Consell.”

Però això no ha estat tot, Roig també ha recordat que “ahir mateix ens vam assabentar que van convocar el Consell d’Alcaldes i que no havien convidat ni convocat als portaveus dels grups municipals. Es tracta d’un fet insòlit ja que amb la meva presidència, la del Sr. Dani Andreu i la del Sr. Lluís Solé això es va fer sempre.”

Per la seva part, l’alcaldessa de Tivenys ha evidenciat un altre fet en aquesta línia quan ha explicat que, amb el nou govern, d’un dia per a l’altre van canviar l’assistent social del municipi que portava més de 30 anys donant serveis “no tenim res en contra de la nova assistent, però ara hem de tornar a començar amb tots els cassos quan l’anterior ja els coneixia des de feia temps” ha explicat Beltrán, que ha dit que curiosament en ajuntaments governats per ERC i CiU no s’ha produït cap canvi d’aquesta mena.

Finalment Roig ha volgut mencionar un fet “menor però no per això menys important i és el canvi de la nostra ubicació física al plenari que la presidenta i l’equip de govern, després de 20 anys han modificat unilateralment per restar-nos visibilitat.”

Tot això denota una mala praxis en quant a transparència, ètica i bon govern. “Recordem que el passat mes de maig vam aprovar per unanimitat el Codi de Conducta dels alts càrrecs al Consell on parla de la imparcialitat, independència i neutralitat, uns aspectes que no s’han aplicat en vista d’allò exposat. Amb tots els respectes, no sabem si a la presidenta li va gran el càrrec o es pensa que això és la seva finca.” Ha dit Roig.

“No permetrem aquests abusos d’autoritat i fóra de lloc i per això ho denunciarem davant del Col·legi de Periodistes, del Síndic de Greuges i de la Comissió de Control Intern del Codi Ètic que jo mateix vaig constituir per evitar aquest casos, comissió que a l’Ajuntament de Tortosa, on també governen CiU i ERC no es va acceptar” ha explicat Roig evidenciant que en els 2 anys i mig de govern de PSC i ERC al Consell qui realment ha exercit la transparència i ha aplicat el concepte d’ètica i bon govern han estat el socialistes.

“Ara es pot veure el que dèiem fa mesos, que es vol arraconar al PSC de les institucions locals, amb la moció de censura, canviant-.nos de lloc al ple, no convocant-nos al Consell d’Alcaldes i negant-nos la veu a la seu del Consell.” Ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada