divendres, 9 de febrer del 2018

Enric Roig anuncia que presentarà candidatura a l’alcaldia davant la renúncia de Bel i el canvi al capdavant del govern de Tortosa


Roig es presenta en coherència amb el projecte polític socialista i davant l’oportunitat de redefinir el govern municipal per a que Tortosa torni a ser la ciutat de les oportunitats
Davant el canvi del cap del govern de l’Ajuntament de Tortosa en el ple de demà dissabte 10 de febrer de 2018, el portaveu socialista Enric Roig ha anunciat que presentarà la seva candidatura a l’alcaldia davant l’oportunitat de fer una millor política per a Tortosa.
Roig ha recordat que ahir dijous es va produir un fet excepcional en un ple en el que va tenir lloc un canvi a l’alcaldia sense urnes, que no respon a cap mena de circumstància personal o política de força major, ni a cap relleu en el càrrec fruit de cap pacte ni cap acord entre diferents forces polítiques. Segons Roig “aquesta és una anomalia per al desenvolupament normal del mandat de la ciutadania pronunciada mitjançant el seu vot el passat mes de maig de 2015 que, des del Partit dels Socialistes de Catalunya, considerem una decisió presa en clau electoral per potenciar un altre candidat, candidata en aquest cas.”
Un fet excepcional que Roig ha explicat que s’ha produït “una vegada més sota la màscara de l’engany i de la mentida ja que el Sr. Bel es va presentar al seu primer mandat dient que no agafaria cap altre càrrec i només a un mandat, i va ser senador i es va tornar a presentar, dient que esgotaria el mandat i es dedicaria a la seva ciutat, i ha estat Diputat a Madrid i no acaba el seu mandat. Mentires i enganys que han estat una constant en el seu govern durant aquests anys.”
Però, segons Roig, els enganys i mentides són la punta de l’iceberg del mandat de Bel. “Un mandat perdut per a Tortosa, amb el rodet de la majoria absoluta de la dreta més rància, neolliberal i independentista sustentada per la complicitat dels Republicans de Tortosa. Bel, amb el seu tarannà autoritari i desafiant, ha encapçalat un govern que no ha resolt els problemes reals dels tortosins i tortosines i que s’ha caracteritzat per una nefasta gestió de la ciutat en tots els seus àmbits: polític, econòmic i d’ocupació, de ciutat i territorial.”
I ara vol deixar la ciutat en mans d’una alcaldessa de transició que representa la continuïtat d’un projecte esgotat, si és que mai hi ha hagut projecte, orquestrada pel mateix Bel en la línia del que va fer al Consell Comarcal del Baix Ebre. En paraules de Roig “amb aquest govern de transició i un cop finiquitat per tant el “projecte Bel” s’evidencia que segueix el desgast i caducitat del projecte convergent. Parlant en termes futbolístics, estem en el temps de descompte d’un partit que sabem que està perdut.”
És en aquest sentit que s’obre una nova oportunitat per a Tortosa en la que es pot redefinir el govern per trencar la inèrcia d’aquests anys i escollir una opció més oberta. Per això el portaveu socialista ha manifestat que “en coherència amb el nostre projecte polític de liderar la ciutat vull aprofitar per avançar la presentació de la meva candidatura a presidir aquest, el nostre municipi.” Roig ha afirmat que, tot i ser conscients de que no disposem del suport suficient, “creiem fermament que és el moment d’escollir entre un i un altre projecte que no pot ser en cap cas el que fins ara ha representat Junts X NO. Cal treballar per aconseguir que Tortosa torni a ser una ciutat amb futur i amb un projecte que generi il·lusió, oportunitats i nous objectius. Els socialistes de Tortosa ens vam presentar a les eleccions municipals per governar la nostra ciutat d'una altra manera, per això no farem un “Monclús”, que per 2a vegada renunciarà a liderar i transformar la ciutat a canvi d’un acord de governança de mínims ple d’incompliments, que ha deixat de banda o renunciat a temes tan importants com el Pla Local d’Ocupació, els terrenys de Renfe, el tercer pont, el nou hospital o un nou institut.”
Hem d’acabar amb aquest govern separatista de dretes, que defuig del consens i només busca la confrontació, en favor d’una política del consens i del diàleg, de tendir ponts i de treballar, entre tots, per resoldre els veritables problemes dels tortosins i tortosines.
És just i necessari recuperar la idea de ciutat socialista: una ciutat oberta per a tots i totes, amb esperit de veritable capital de les Terres de l’Ebre. Ara, més que mai, creiem que és el moment d’encetar un nou projecte per Tortosa, de sumar-hi esforços, il·lusions i, noves conquestes per afrontar els nous reptes que se’ns plantegen. “Tenim l’oportunitat i s’ha d’aprofitar. Perquè som l’alternativa i ens proposem donar un impuls decisiu a la transformació i modernització de la ciutat per fer una ciutat amable, inclusiva, saludable, comercial i de serveis, de tots i totes. Per tant, ens presentem novament amb el compromís decidit de construir un projecte que des dels valors del socialisme sigui una veritable alternativa per al futur immediat de Tortosa.” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada