dimarts, 6 de febrer del 2018

Gràcies a la moció presentada pel grup mpal. del PSC Tortosa commemorarà anualment el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

El ple també aprova per unanimitat instar a la Generalitat a retornar el deute contret amb les escoles bressol del municipi

El ple del mes de febrer va aprovar per unanimitat les dues propostes presentades pel grup municipal del PSC en les que es reclamava el pagament del deute de la Generalitat amb les escoles bressol i la commemoració anual del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

La regidora Dolors Bel, en la seva intervenció, va recordar que “l’objectiu de commemorar aquesta data, el 27 de gener, és recuperar la memòria històrica d’aquest extermini, així com de les persones que van ser deportades pel simple fet de la seva diversitat, entenent que aquests actes són els fonaments de la garantia d’una pau duradora basada en el record de la història per no repetir-la.” “Hem d’aprendre del passat perquè, tal com diuen les paraules que encapçalen la sortida del Museu de la Diàspora d’Israel, “Recordem el passat, vivim el present i creiem en el futur”.

El portaveu socialista, Enric Roig, ha dit que “l’esperit d’aquesta moció és commemorar aquest fet per evitar que es pugui repetir i per contribuir a aturar el protagonisme dels partits xenòfobs que estan sorgint a Europa,” Tot i això ha lamentat la banalització que els partits independentistes han fet d’aquesta commemoració “intentant equiparar-ho a la situació que es viu actualment al país, com una mancança d’un estat democràtic pels càrrecs independentistes que es troben empresonats o fóra d’Espanya.” “Una vegada més, l’independentisme, després de saltar-se les lleis, cau en el victimisme i reclama un estat democràtic quan ells són els primers excloents amb certes actituds que no es poden consentir” ha reblat Roig.

Pel que fa al deute amb les escoles bressol recordem que el 2012 la Generalitat de Catalunya va reduir, i va deixar de pagar després, la part corresponent al conveni entre administracions per finançar les escoles bressol municipals. Davant la denúncia alguns ajuntaments el TSJC condemnà a la Generalitat a liquidar el deute contret amb els ajuntaments, que és el que es reclamarà des de l’ajuntament a partir de la proposta aprovada. Recordem que al nostre municipi es troben afectades dues escoles bressol.

El regidor Manel de la Vega ha recordat que “l’educació és un servei bàsic i un dret universal que s’ha de potenciar. Invertir en educació és invertir en qualitat per tenir un país millor preparat i amb capacitat per afrontar les dificultats. De la Vega, en la seva intervenció, també va retreure als partits independentistes que “no poden fonamentar tots els seus argumentaris en l’aplicació de l’article 155 ja que són ells els culpables de la seva aplicació en haver-se saltat la llei i lesionat l’autonomia de Catalunya.”

El PSC lamenta que l’alcalde menteixi una vegada més per aturar el ple i assistir a la concentració per reclamar la llibertat dels polítics empresonats

El ple d’ahir va viure un fet inèdit en tant en quant l’alcalde va dir que hauria d’aturar el ple uns minuts argumentant que havia de reunir-se, en un primer moment amb tots els portaveus dels grups municipals, però que després va ser amb alguns dels portaveus per un tema sorgit d’imprevist. El fet és que aquesta aturada no corresponia a cap reunió amb els portaveus sinó que va ser per assistir a la concentració que tenia lloc a la plaça per demanar la llibertat per als polítics empresonats.

Roig ha manifestat que “ens sembla del tot inacceptable que l’alcalde menteixi per interrompre momentàniament un ple per assistir a una concentració. És una total falta de respecte cap alguns dels grups municipals del consistori i demostra quins són realment els seus interessos.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada