divendres, 23 de febrer del 2018

Roig: “entenem el nou projecte d’explotació del serveis de recollida i gestió de residus i neteja viària com un acord de ciutat al que donem suport amb un sí crític, que no suposa en cap cas un xec en blanc.”

El grup municipal socialista vota a favor de l’aprovació inicial de la proposta de gestió dels residus esperant que el nou model serveixi per millorar la imatge de Tortosa

El ple d’ahir dijous va suposar l’inici en la tramitació que estableix la legislació per a la licitació del nou servei de recollida i gestió de residus sòlids urbans i neteja viària del municipi de Tortosa. El portaveu del grup socialista, Enric Roig, en la seva intervenció al plenari va qualificar aquest projecte de la base per un servei i un contracte realment molt necessari per a la nostra ciutat ja que, “com és evident, i així ho diu a clams la ciutadania, Tortosa està bruta. Molt bruta. I porta anys estant molt bruta.”

El regidor va recordar que el grup del PSC així ho ha denunciat per activa i per passiva, i ha demanat que s’inverteixin més diners en la millora de la neteja; ha fet mocions reclamant mesures, millores i intervencions en la ciutat en general i en espais concrets i determinats; ha presentat escrits de denúncia, amb fotografies facilitades pels tortosins i tortosines, de situacions realment terribles; ha fet campanyes de conscienciació i denúncia com Xeic! Pos com tenen Tortosa i ha incidit i reclamat sempre la necessitat de fer campanyes de sensibilització ciutadanes, “i no ens han fet mai cas, però la ciutadania ens ho ha dit: han deixat la ciutat en una situació extrema de deixadesa i brutícia. El nostre grup ha reclamat més dotació pressupostària, més mitjans i més personal per palliar la situació de brutícia de Tortosa, i no han fet mai cas. No han posat mai recursos, han preferit tornar els diners als bancs i han escanyat la ciutat. I ara està com està.” En aquest sentit Roig va recordar al regidor Domingo Tomàs que “menys no és més... Bé, si que ho és, menys personal, menys diners i menys recursos volen més brutícia i més deixadesa.”

El grup socialista va votar a favor de l’aprovació inicial però també ha volgut deixar clar que “aquesta proposta no aportarà res si no es dota dels suficients recursos i mitjans i si no es fa especial incidència en la sensibilització i conscienciació de la gent per una correcta gestió dels residus i un foment del reciclatge.” Roig també ha advertit que el fet de que amb la nova concessió la recollida selectiva, que estava delegada en el Consell Comarcal del Baix Ebre i executada pel COPATE, es dugui a terme per part de l’empresa adjudicatària no ens ha de fer perdre el nord, així mateix ha celebrat que l’Ajuntament no retiri la delegació total de les competències en matèria de residus al Consell Comarcal.

Però Roig també ha volgut deixar palès que “tot i que amb aquest nou projecte d’explotació hi ha un increment del pressupost del 41%, un increment de personal passant de 30 a 48 operaris i un incrementen de mitjans material incorporant, entre altres, un camió de reg, que la ciutadania tant havia reclamat, si tenim en compte la retallada de pressupost i de mitjans i personal que es va fer el 2012, l’augment pressupostari en realitat és molt menor i està al voltant del 16% d’increment.”

Finalment el portaveu del PSC va argumentar que “entenem que el que votem avui és un acord de ciutat pel que fa a la gestió dels residus i a la neteja. En aquest sentit ens tenen al seu costat, però recordem que és un contracte per 10 anys i per tant cal estar segurs de que es dóna compliment a tot el que comporta. Estarem atents i, com a oposició, volem formar part d’aquest control sobre el nou contracte. Per això el nostre sí, és un sí crític, en cap cas un xec en blanc.”

“Continuarem treballant per una Tortosa néta, per una ciutat cuidada i per contribuir a millorar la imatge de la nostra ciutat i a conscienciar a la ciutadania que cal cuidar-la, perquè la correcta gestió dels residus urbans de la nostra ciutat és un tema estratègic on hem de demostrar la nostra capitalitat.” Ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada