divendres, 23 de febrer del 2018

Roig:“presentem novament una moció per demanar la finalització i millora de l’arranjament de les escales del barri del Garrofer iniciades el 2014

El grup municipal socialista entén que les escales del barri del Garrofer han de ser, més enllà d’un simple accés a l’hospital, un recorregut utilitzat per passejar i donar vida al barri.

Les escales del barri del Garrofer han estat històricament la via natural d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta, per això aquestes escales sempre han tingut una importància estratègica pels desplaçaments d’aquelles persones que no disposen de vehicle i pugen caminant des del carrer Sant Blai al centre hospitalari, a més de constituir un espai de gaudi ciutadà.


La reparació i arranjament d’aquestes escales ja va ser objecte de dues mocions del grup municipal socialista, nua a l’octubre de 2014, aprovada per unanimitat, i l’altra un any més tard, el 2015 donat que no havien finalitzat les obres. Aquesta va ser rebutjada argumentant que les obres estaven a punt de finalitzar.

Certament a finals de 2015 es van finalitzar part dels treballs de millora però no en tot el recorregut, ja que únicament es van estat reparar i arranjar des del carrer Sant Blai fins el carrer de la Murada de Sant Joan finalitzant a l’inici del darrer tram d’escales.

“Des del nostre grup municipal entenem que la intervenció global ha estat insuficient i, tal com ens han exposat molts veïns, resten encara alguns aspectes per millorar, per això presentem una nova moció per tal de finalitzar l’arranjament de les escales del Garrofer” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig.

La moció s’acompanya de fotografies que evidencien que actualment encara existeixen problemes com que el tram final de les escales no ha estat reparat i presenta irregularitats i desperfectes; “així mateix aquest tram presenta també una manca d’il·luminació en l’inici de la pujada que pot produir, segons han comunicat alguns usuaris, situacions de perill amb risc de caigudes o sensació d’inseguretat” ha explicat Roig en un vídeo amb imatges d’aquestes problemes. Altres elements sobre els que es demana actuar són l’enjardinament i els elements de l’entorn, o la millora de la pavimentació del tram que uneix el carrer Joan d’Aldana amb el carrer Murada de Sant Joan. “Tanmateix demanem que s’ubiquin elements de mobiliari urbà com bancs per al descans de la gent gran que puja o papereres al llarg de tot el recorregut” argumenta el portaveu, qui afirma que aquesta acció també està encaminada a fer que “aquest espai esdevingui no només un accés a l’Hospital per aquella gent que no disposa de vehicle o que el vol deixar a l’eixample i pujar a peu, sinó que ha de ser considerat com un actiu turístic en forma de recorregut utilitzat per anar fins als voltants de l’Hospital, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat a través d’un espai agradable típic de barris com el del Garrofer.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada