dimarts, 4 de febrer del 2020

El grup socialista de la Diputació de Tarragona es compromet amb el Delta de l’Ebre

En el darrer Ple de la Diputació de Tarragona tots els grups polítics van donar suport a la declaració institucional en la que s’acorda i es compromet a donar el seu suport als municipis afectats per tal de sol·licitar a l’Administració General de l’Estat i, en el seu cas, a la Generalitat de Catalunya, la declaració dels respectius termes municipals com a zones afectades per una emergència de protecció civil (zona catastròfica).

“S’ha de donar una resposta immediata per tal restablir les zones afectades tant a nivell dels particulars com a les afectacions de titularitat municipal. Les conseqüències catastròfiques d’aquest temporal són de les pitjors que es recorden La llevantada ha engolit fins a 25 metres de mitjana la línia de costa, i ha afectat fins a 3.000 hectàrees de cultiu d’arròs, entre altres afectacions a explotacions d’aqüicultura (batees, ports pescadors i d’altres), als camins rurals, platges, reserves naturals i desaigües de zones agrícoles i residencials, evidenciant uns sistemes de bombeig deficients per fer front a l’emergència”. Ha afirmat Joan Castor Gonell Diputat Provincial i alcalde St. Jaume

Tant mateix la Diputació dona recolzament a les demandes històriques que s’han realitzat de manera reiterada des del Delta de l’Ebre en relació amb la regressió i a les quals, com a país, no se’ls ha prestat sovint la deguda atenció.

En aquest sentit cal una acció urgent des del consens i la coordinació amb els agents del territori (Taula de Consens pel Delta), però amb una vocació nacional on totes les administracions se’n sentin responsables. Ara és el moment de l’acció i de la inversió per fer front a l’emergència que suposen els desperfectes de la tempesta, però planificant a curt, mig i llarg termini una estratègia conjunta i efectiva que posi fre als mals endèmics del Delta de l’Ebre i que salvaguardi la línia de costa.

“Tenim un instrument al nostre abast que és la Taula de Consens del Delta, en la que tos ens hi hem posat d’acord amb propostes d’actuacions consensuades per poder fer front a la problemàtica del Delta de l’Ebre davant la regressió i la inundació, un pla d’acció realista elaborat per tècnics, científics i per la gent que coneixem el Delta, ara el que ens cal és que totes aquestes visites i suport institucional que hem tingut durant aquests dies es tradueixin en fets i que no quedin solament en paraules”. Ha reblat Castor Gonell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada