dijous, 6 de febrer del 2020

TortosAntic amplia l'oferta amb la incorporació de tallers gratuïts per a la restauració i decoració d'elements

La fira descarregada d'antiguitats tindrà lloc del 14 al 16 de febrer al pavelló firal de Remolins, amb la presència d'una trentena d'expositors

La sexta edició de la fira descarregada d'antiguitats de Tortosa, TortosAntic, obrirà portes la setmana que ve al pavelló firal, situat a Remolins. Un any més, la fira posarà a l'aparador centenars d'elements de col·leccionisme i antiguitats i oferirà la possibilitat als amants del món 'vintage' per trobar peces per incorporar al seu catàleg personal.

Enguany, la novetat més destacada serà la incorporació d'un taller de restauració de mobles, articles de metall, marbre o pell, entre d'altres, adreçat a les persones a qui els agrada fer intervencions a elements amb aquest tipus de materials. La participació en aquest taller és gratuïta, però cal apuntar-se prèviament a www.tortosantic.com, ja que té les places limitades.

Juntament amb aquesta, també es preveu, com a novetat, una exposició de motocicletes de la marca Vespa amb la col·laboració de l'entitat Vespaclub Terres de l'Ebre.

Aquest matí, el regidor de Fires, Enric Roig, i el gerent de l'empresa Llobregat Serveis Firals, Josep M. Camps, han donat a conèixer els detalls d'aquesta edició de TortosAntic. En aquest sentit, han destacat que Tortosa, juntament amb Burgos, són les ciutats que obren el calendari anual de les fires de brocanters a l'Estat espanyol, i que es preveu l'assistència a Tortosa d'una trentena d'expositors arribats de diversos punts de la geografia espanyola, com les dos Castelles, l'Aragó o el País Valencià, i també de França, a més de Catalunya. Camps ha recordat que els elements que hi seran presents corresponen, d'una banda, a antiguitats (els que tenen almenys 100 anys), brocanter o 'vintage' (els de més de 40 anys), així com elements de col·leccionisme, més moderns, o escultures i pintures que compten amb la firma dels seus autors.

Enric Roig ha destacat el caràcter "únic" de la fira TortosAntic al conjunt del territori, així com el fet que també ajuda a dinamitzar l'economia local amb l'impacte que genera la presència de visitants i expositors de fora de Tortosa. En aquesta mateixa línia, el nou regidor de Fires ha avançat el calendari firal dels pròxims mesos, que tindrà el moment més destacat del 30 d'abril al 3 de maig amb la 76a edició d'Expoebre. Roig ha apuntat que s'hi reforçaran els espais del saló Celebrem i el dedicat al medi ambient, així com altres novetats que volen aportar "un punt d'inflexió que enfortisca la fira". Enric Roig també ha destacat el treball conjunt que fan les regidories de Fires i de Promoció Econòmica, amb l'objectiu de potenciar l'activitat econòmica municipal.

Més enllà de TortosAntic i Expoebre, el calendari de fires també inclou la trobada Motor Show, amb vehicles tunejats i 4x4, els dies 7 i 8 de març; la fira del vehicle d'ocasió i segona mà, Ebreokasió, del 16 al 18 d'octubre, o el tercer Motor Festival, el 28 i 29 de novembre.

La fira TortosAntic obrirà portes divendres 14, de 17 a 21 h; dissabte i diumenge, l'horari serà d'11 a 21 h. L'entrada té un preu de 3 euros (amb la possibilitat d'obtindre dos entrades al preu d'una, si s'adquireixen a la web www.tortosantic.com). Entre tots els visitants se sortejarà una antiguitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada