divendres, 21 de febrer del 2020

Roig: “El PSC no és responsable dels problemes de mobilitat de l’Hospital, sempre hem defensat la seva solució amb la construcció d’un nou hospital i demanat que no es traslladi el servei de radioteràpia del complex de l’Hospital de la Santa Creu”

El primer secretari del PSC respon a les declaracions d’ERC evidenciant la política erràtica en temes de salut per part de la Conselleria a mans dels republicans

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha comparegut en roda de premsa per respondre a les declaracions del regidor d’ERC, Xavier Faura, culpant al PSC, com a membre del govern al costat de Junts per Tortosa, de ser responsables dels problemes de mobilitat a l’Hospital Verge de la Cinta.

El portaveu del grup i 1r tinent d’alcalde ha respost aquestes declaracions dient que “en política gairebé s’hi val tot menys certes coses com fer el ridícul. Ja li vaig dir al Sr. Faura fa uns mesos que no sabia el que es portava entre mans ja que la gestió d’allò públic és un tema molt seriós i no s’hi val a escampar falsedats per no assumir responsabilitats.”

Roig ha criticat la política erràtica d’ERC en temes de salut com la construcció de l’aparcament a l’Hospital Verge de la Cinta, el trasllat de la unitat de radioteràpia, la manca d’especialistes als CAP’s, el tancament d’alguns serveis per les tardes, el tancament de la unitat de pediatria al CAP del Temple, etc. “tant al govern de la Generalitat com a l’Ajuntament de Tortosa on, en els darrers 8 anys de govern, s’han posicionat a favor i encontra de temes com la millora de la mobilitat a l’Hospital o la construcció d’un nou equipament” ha dit el regidor que ha afegit que “els republicans ni fan ni deixen fer i dir ara que la responsabilitat de la mobilitat de l’HTVC és responsabilitat del PSC és d’una simplicitat, ignorància i poc saber fer que ratlla i ofèn la intel·ligència dels tortosins i tortosines.”

En aquest sentit, Roig ha tornat a evidenciar el que està passant entre els Republicans, que dels quatre regidors tres diuen que no són d’ERC, que són de Tortosa Si i per tant, no en volen saber res del passat, i la Sra. Viñas, que ha estat membre del govern no digui res i no faci callar al Sr. Faura.

Recordem que ERC ha governat a Catalunya des de fa anys, tant quan es va anunciar la construcció del nou hospital, al costat del PSC, com quan es va decidir no fer-lo, i fer els “pedaços a l’Hospital, amb CiU, també ha governat a Tortosa els mateixos 8 anys que es van prendre aquestes decisions, “per tant, quin és el denominador comú d’aquesta caòtica situació? ERC” ha reblat Roig.

El PSC, en canvi, sempre ha estat a favor de la construcció del nou hospital, que solucionaria tots els problemes de mobilitat, així com d’evitar el trasllat de la unitat de radioteràpia del complex de l’Hospital de la Santa Creu a l’Hospital Verge de la Cinta, que agreujarà més aquests problemes.

De fet, Roig ha confirmat que el proper ple de l’Ajuntament debatrà aturar la modificació puntual que permetria aquest trasllat i ha recordat que el PSC va ser l’únic grup que va votar en contra “i ara que estem al govern així ho defensarem, sent conseqüents amb les nostres postures i voluntats.”

D’altra banda els socialistes també han criticat l’actitud dels Serveis de Salut i de la seva Consellera que ara diuen que el nou aparcament costa massa diners, al voltant de 24 M€ i que no poden assumir-ho i per tant no es construirà, fet que va ser corroborat a l’alcaldessa en la reunió que va tenir amb ella en nom del govern municipal i que contradiu les paraules de la Sra. Mar Lleixà que no descarta la seva construcció. “Que no ho sabien abans això? Ja vam dir que tota la reforma no valia només 30 M€ i que valdria més haver-ho destinat a la construcció d’un nou hospital. Com diuen ara que haurem d’esperar a una nou estudi que plantegi noves solucions?” ha preguntat Roig.

En canvi, des del PSC es continua lluitant pel nou hospital, es va fer el 2017 quan es va aprovar una esmena socialista als pressupostos de la Generalitat per incloure una partida per al projecte de l’hospital, que finalment el govern, amb ERC una vegada més, no va realitzar i ara, arrel de la reunió del govern municipal amb la Consellera, s’ha tornat a presentar una altra esmena als pressupostos per contemplar la projecte del nou hospital.

“El principal problema, però, és que són els pacients i usuaris de l’Hospital Verge de la Cinta els que acaben patint les conseqüències d’aquesta desgovern i aquesta manca de resolució dels problemes” ha dit Roig, que també ha volgut “reconèixer la tasca dels professionals que hi treballen dia a dia a pesar d’haver-ho de fer amb aquestes complicacions.” “Un nou hospital, com s’està fent a Girona, Tarragona, Olot o Viladecans, suposa nous equipaments, noves tecnologies i un avanç, els pedaços només són això, pedaços, així no es fan les coses, senyors republicans no s’espolsin la les seves responsabilitats, no tirin les culpes als demés i treballin pel bé dels ciutadans i ciutadanes” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada