dilluns, 3 de febrer del 2020

Intervenció d'Enric Roig en les festes de Sant Blai 2020

ImatgeMossèn Isaïes, Sr. Josep Baubí, president de l’Associació, regidors i regidores, Diputat al Congrés, ex alcalde, Junta de l’Associació de Veïns, President de la Federació d’AAVV i presidents d’AAVV, Sra. Presentación Teruel, mereixedora del premi Sant Blai, premis Sant Blai d’altres anys, pubilles, veïns i veïnes, senyores i senyors 

En primer lloc voldria excusar la participació de l’alcaldessa, que per motius de salut avui no ens pot acompanyar; des d’aquí li desitgem una ràpida recuperació. 

Un any més estem molt contents de poder celebrar amb tots vatros les festes de Sant Blai. Unes festes que no només són del barri, del centre i del nucli històric, sinó que també ho són de molts tortosins i tortosines, que cada any compleixen amb una de les tradicions de la ciutat. 

Avui també tinc l’orgull d’estar aquí a les Festes de Sant Blai com a “recién estrenat” regidor del barri del Centre Històric - Nucli Antic de Tortosa. 

I dic orgull perquè sóc del barri, vaig néixer al carrer Croera núm. 13 i he viscut molts anys al nucli històric, i ara hi visc també al barri, molt a prop, abans al carrer Berenguer on ara tinc la feina, i ara al carrer La Salle. 

Per això conec molts dels problemes i neguits del barri i estic disposat a fer el màxim possible per solucionar-ho, juntament amb la resta de l’equip de govern. 

Amb l’equip de govern i amb els membres de l’associació de veïns, representats pel seu president, Sr. Baubí, amb qui hem de mantenir una estreta relació per treballar colze a colze pel barri i per la ciutat. 

Ja li vaig manifestar a l’alcaldessa el meu agraïment per donar-me l’oportunitat i la confiança per poder treballar directament pel meu barri. 

I si m’ho permeten, he de dir que ha estat una estrena “a lo grande”, amb els episodis del temporal Glòria que han afectat de manera important al barri, però estem treballant dia a dia per minimitzar els efectes i preveure futurs mals. 

Vull felicitar al president i a tots els membres de la junta de l’associació de veïns del Centre i Nucli Històric, que vau impulsar aquesta festa fa poc més d’una dècada, dins de les iniciatives que dueu a terme habitualment per donar més vida als barris del nucli històric. 

Unes Festes que serveixen per unir als veïns i veïnes i convidar a la resta de tortosins i tortosines a passar una bona estona amb les activitats que organitzeu. 

L’acte d’avui és un d’estos que ens ajuden a fer barri i a fer ciutat: reconeixem una de les persones que aporten valor afegit al centre històric, per la seua activitat, trajectòria o vinculació amb el barri. 

Enguany, el reconeixement correspon a Presentación Teruel, la cartera que habitualment distribueix la correspondència al centre i el nucli històric. Ella és una de les persones que fan gran esta zona de la ciutat: més enllà d’esta faena quotidiana que fa, també s’implica molt en la vida al barri. Està atenta si alguna vegada percep que algun veí fa dies que no respon. Crea xarxa entre el veïnat, amb dedicació i amabilitat... 

Enhorabona, Presentación, perquè ets una gran persona, al servei del barri i de la ciutat. Un premi merescut. 

Presentación, muchas gracias, con l’alegria que te caracteriza animas el barrio día a día con tu tradicional y gran trabajo, y sabes que lo digo sinceramente ya que yo también he tenido la oportunidad de poder compartir contigo agradables y interesantes conversaciones. Enhorabuena te lo mereces. 

Deixeu-me també felicitar i desitjar molta força a les dos pubilles que representaran l’associació de veïns a les festes de la Cinta: a Cinta Escolano Robres i a Júlia Roigé Salvadó. Us venen per davant mesos intensos, que segur que gaudireu molt. També un agraïment a les vostres famílies. 

I, com no, a tota la gent del centre i nucli històric, que passeu uns molt bons dies de festes. Que entre tots puguem seguir donant vida al barri i contribuint a rellançar-lo com una zona de la ciutat on poder viure en un barri tranquil, pròxim a la majoria dels serveis que tenim a la ciutat, i per tant, un bon lloc on desenvolupar qualsevol activitat o per viure-hi. 

Sabeu que este és un dels objectius que centren la nostra acció des del govern municipal. Un barri en constant transforació en el darrers anys, amb importants inversions per part de totes les administracions. 

Moltes actuacions per transformar l’entorn i l’espai públic comú, però encara ens queda faena, molta per fer, que jo centraria en tres eixos d’actuació: el comerç, l’habitatge i el patrimomi; tots ells sota una acció d’un urbanisme intergador i de gènere. 

I us reitero la nostra voluntat de seguir treballant juntament amb vosaltres per aconseguir seguir donant vida al centre. 

I si em permeteu, per acabar i ja que ens trobem a l’església de Sant Blai i celebrant les seues Festes, les festes de Sant Blai, que com veiem a la imatge que presideix la nostra parròquia, era Bisbe, voldria fer un referència a este aspecte. 

I és que ja ho va dir sant Agustí: “un bisbe és aquell que està disposat a sofrir per l’Església i a donar la vida per les ovelles del seu ramat”. Jo, si em permeten la llicència, estic disposat, juntament amb la resta de companyes i companys regidores a treballar molt pel barri i pels seus veïns i veïnes i si cal sofrir. Tot i això espero no perdre la vida en l’intent. 

I només em queda reiterar el desig que passem totes i tots unes bones festes de Sant Blai 2020 i que el dilluns, dia de la festa de Sant Bali passeu un bon, que ens haureu d’excusar en la vostra celebració ja que justament coincideix amb el ple ordianari del mes de febrer i no podem assistir. 

Moltes gràcies i bona tarda! 

Tortosa - Terres de l'Ebre, 1 de febrer de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada