dimarts, 4 de febrer del 2020

El ple de febrer aprova la moció presentada pel PSC, Junts per Tortosa i ERC per reclamar mesures urgents al Delta de l’Ebre i als municipis afectats pel temporal

Al ple va prendre possessió del seu càrrec la nova regidora socialista Estefania Valdés, responsable de les àrees de Governació i Servei d’Atenció al Ciutadà i regidora del barri de Remolins

El Ple del mes de febrer a l’Ajuntament de Tortosa va començar amb la presa de possessió de la nova regidora del grup municipal del PSC, Estefania Valdés, que oficialment ja forma part del nou equip de govern de la ciutat, fruit del “Compromís de Tortosa”. L’edil socialista ostenta les responsabilitats de Governació i Servei d’Atenció al Ciutadà, és regidora del barri de Remolins i vicepresidenta de Tortosa Media.

A la sessió, el plenari va aprovar per unanimitat la moció presentada conjuntament pels grups municipals del PSC, Junts per Tortosa i ERC, en la que es reclama als governs de l'Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya que adopten mesures urgents encaminades a garantir la pervivència del delta de l'Ebre, així com que s’ajudi també als municipis afectats pel temporal Glòria. Aquesta moció es va debatre amb dos més relacionada amb el mateix tema i a les que el grup socialista també va donar el seu suport.

Roig va defensar “el compromís ferm i decidit dels i les socialistes en la lluita contra el canvi climàtic i per a la transició ecològica amb fets com la declaració de l’Emergència Climàtica i Ambiental a Espanya, la creació de la vicepresidència de transició ecològica i repte demogràfic”, i ha destacat el paper de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, de la Taula de Consens del Delta i de la ministra Teresa Ribero en aquests temes.

Pel que fa a la resta de mocions, el PSC va votar favorablement a les propostes d’ERC per afavorir les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica en l’àmbit municipal i per reclamar un servei ferroviari digne a Tortosa i Terres de l’Ebre; a la de Ciutadans per donar suport a la commemoració del Dia Internacional contra la Corrupció; i la de Movem, que demanava la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, moció que ja havia estat presentada pel grup socialista l’any 2016 i que també va ser aprovada per unanimitat en el seu moment.

Finalment, al ple també es va aprovar la dedicació parcial del primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, cultura i fires, Enric Roig. Aquesta dedicació no suposa cap despesa addicional per a l’Ajuntament ja que es correspon amb el sou de la plaça de cap de servei de promoció econòmica, que ostenta Roig, i que actualment no desenvolupa ja que es troba en excedència forçosa per càrrec públic, i que s’ha reduït fins al 80%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada