dilluns, 3 de febrer del 2020

El PSC titlla de ‘restricció inversora’ els pressupostos per a les Terres de l’Ebre


La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest dilluns que “el projecte de pressupostos del Govern de Junts per Catalunya i ERC, amb la complicitat necessària dels Comuns, anunciat dimecres a bombo i plateret pel senyor Aragonès contempla, pel que fa a les Terres de l’Ebre, el pitjor percentatge inversor de la nostra història recent. Si comparem el pressupost d’enguany, amb el del darrer pressupost del Govern Montilla constatarem que les inversions a casa nostra s’han retallat un 80%”, han insistit.

“En fi, algú d’ERC o de Junts per Cat ens pot explicar el perquè d’aquest oblit sistemàtic de les necessitats de les comarques del sud del país?”

I és que lluny de ser flor d’un dia aquesta davallada de les inversions destinades a les comarques de l’Ebre, és una constant dels Governs independentistes de Mas, Puigdemont i Torra.

“Només cal anar a les dades oficials de la mateixa Generalitat. Mitjana inversora destinada a les Terres de l’Ebre durant els anys de Govern de progrés amb president socialista: 70,5 milions d’euros anuals. Mitjana inversora amb Governs independentistes: menys de 30 milions d’euros anuals. I per aquest 2020? Altre cop menys de 24 milions d’euros. I després aquest mateix Govern és el que vol donar lliçons d’equilibri territorial i de patriotisme!”, han subratllat.

Rosa Maria Ibarra ha afirmat que “aquest cop és pitjor”, ja que aquests pressupostos arriben amb l’aura de què són uns pressupostos «expansius» que augmenten les inversions al conjunt de Catalunya. «Al conjunt de Catalunya no ho sabem però a les Terres de l’Ebre, són restrictius fins a un límit injustificable.»

«És que les Terres de l’Ebre no formen part de Catalunya per al Govern independentista?», s’ha preguntat retòricament.

Davant d’aquesta situació «que esdevé un menyspreu objectiu a tots els habitants de les Terres de l’Ebre, siguin independentistes o no» Ibarra ha tornat a reiterar la proposta del PSC de no votar un pressupost que sigui inferior al que necesiten les Terres de l’Ebre, que cada any perden població i es necessita una discriminació positiva per incentivar la economia.

«Ho vàrem dir durant la campanya i després trobant-nos sempre amb el silenci per resposta tant per part d’ERC com de Junts per Catalunya. Ara sabem el perquè. Perquè ho tornarien a fer, efectivament. Han tornat a invertir menys que en el pressupost anterior. Trist i lamentable», han emfatitzat.

Davant d’aquest oblit reiterat i sistemàtic la diputada ja ha anunciat que el grup socialista presentarà un paquet d’esmenes territorials als pressupostos «que tornin a situar les Terres de l’Ebre en el mapa mental de les inversions del Govern de la Generalitat. Emplacem als diputats d’ERC i de Junts per Catalunya que han estat escollits per representar les nostres comarques que les aprovin per poder esmenar els oblits incomprensibles que presenten els comptes que han fet públics ells mateixos», ha conclòs.

Per la seva part Enric Roig, ha recordat que, tot i haver una partida 2,31 M d'€ per a la unitat de radioteràpia, hi ha un acord de l'Ajuntament de Tortosa per a què aquesta unitat s'instal·li a Jesús i no a l'Hospital Verge de la Cinta, i la Generalitat n'ha fet cas omís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada