dijous, 22 d’octubre del 2020

El Museu de Tortosa reinterpreta una de les peces de la seua col·lecció pictòrica, dins la mostra 'Obres els dipòsits'

Una petita pintura del segle XVIII inspira l'artista Òscar Holloway per crear un relat visual que es podrà veure fins al 15 de novembre a la sala Antoni Garcia

D'entre l'àmplia col·lecció que conté el fons del Museu de Tortosa, una petita obra pictòrica serà protagonista des de dissabte 24 d'octubre i fins al 15 de novembre a la sala d'exposicions Antoni Garcia. Es tracta de 'Rubèn al pou', una pintura de finals del segle XVIII sobre vidre, de la qual no se'n coneix l'autoria, que compta amb unes dimensions reduïdes (28'5 x 37 cm).

Esta és la peça que l'artista Òscar Holloway ha triat d'entre les obres i elements que conformen el Museu de Tortosa per fer-hi una reinterpretació artística. És la premissa que persegueix la mostra 'Obres els dipòsits', projecte artístic impulsat per la Xarxa Transversal d'Activitats Culturals que proposa una reinterpretació d'algunes de les obres d'art, documents o llibres de diversos museus del país. El Museu de Tortosa representa les Terres de l'Ebre dins d'esta iniciativa, juntament amb nou equipaments més de la resta de Catalunya: Girona, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mataró, Manresa, Reus, Figueres, Olot i Sant Cugat del Vallès.


La pintura 'Rubèn al pou' escenifica un passatge bíblic que representa el rescat fallit de Josep, presumptament desaparegut dins d’un pou. Agafant com a punt d'inspiració la disposició de l'únic personatge que s'hi veu, un home que observa l'interior del pou d'esquena a l'espectador, Òscar Holloway ha creat un relat imaginari que especula sobre la persistència del rescat, que ha anomenat 'GEM 37:29'. La reinterpretació pren com a base fotografies, gravacions pròpies, dibuixos, imatges en moviment i animacions construïdes en 3D. Tot plegat, per conformar una proposta visual, onírica, màgica que transporta a un submón amb parets fosques, corrents subterrànies, estalagmites i estalactites en diàleg amb espeleòlegs, xiquets perduts, traficants de guano, animals cecs i lluminosos, actes vandàlics, art rupestre, explosions o llanternes amb vida pròpia, entre altres elements d'inspiració.

La mostra es pot visitar de manera gratuïta fins al 15 de novembre, a la sala d'exposicions temporals Antoni Garcia del Museu de Tortosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada