divendres, 23 d’octubre del 2020

La nostra prioritat és Tortosa: hem aprovat la modificació pressupostària per garantir la pràctica de l’esport i donar suport a la Capitalitat de la Cultura Catalana

El grup municipal del PSC també ha donat suport a les al·legacions al PHE, al nomenament del Defensor del Ciutadà i a la descatalogació del monument a la Batalla de l’Ebre

Enric Roig ha assegurat que “des del PSC de Tortosa insistim en que la nostra prioritat és treballar per Tortosa i pel territori”. En aquest sentit al plenari d’avui hem aprovat una modificació pressupostària que suposarà una aportació extraordinària per garantir la pràctica de l’esport a la ciutat. La modificació s’ha fet per pal·liar les baixes en la pràctica de l’esport a causa dels tancaments de les instal·lacions deguts a la pandèmia del COVID19, i permetrà pagar els sous dels treballadors del complex esportiu Win i mantenir així obertes les instal·lacions per a tot el qui vulgui continuar o iniciar-se en la pràctica de l’esport.

Una altra de les partides que inclou la modificació es destinarà a la promoció de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta Tortosa el 2021. “Aprovant aquestes modificacions apostem per l’esport i a cultura a la nostra ciutat i per garantir l’accés dels tortosins i tortosines a aquestes activitats” ha explicat el portaveu i 1r Tinent d’Alcaldessa Enric Roig.

El grup socialista també ha donat suport a les al·legacions al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, entenent que la situació actual ha de ser revisada i actualitzada després de les conseqüències que el temporal Glòria ha ocasionat i com ha dit Roig “aquestes al·legacions recullen conclusions de la comunitat científica que proposen incloure mesures per garantir la resiliència del Delta, consensuades amb les administracions i la Taula de Consens pel Delta, a qui hem de reconèixer la seva tasca”. Tal com ha dit Roig, “aquí sempre ens trobaran, al costat del territori, perquè Tortosa i les Terres de l’Ebre són la nostra prioritat.”



Des del Grup Socialista també hem votat a favor del nomenament del Sr. Manel Cardona com a nou Defensor de la Ciutadania, un càrrec que estava pendent de nomenar després de la malaurada defunció de Joaquim Ricart i que ara tornarà a l’activitat de la mà del que ha estat durant anys president de l’Associació de Veïns de Santa Clara.

Per últim hem votat a favor de la descatalogació del monument a la Batalla de l’Ebre. Un tràmit que es va iniciar el passat 2 de febrer i que ara continuarà la seva tramitació a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre perquè en faci l'aprovació definitiva.

Enric Roig, ha volgut deixar palesa la tasca que està fent el Govern d’Espanya en temes de memòria històrica: “si algú ha fet alguna cosa per la memòria històrica han estat els governs socialistes que al 2007 van aprovar la Llei de Memòria Històrica. que ara està en revisió, i el que ha de fer la consellera de Justícia és col·laborar per aprovar aquesta millora” i ha recordat a ERC que ells han governat el 90% dels darrers 13 anys i per tant alguna responsabilitat tenen en aquest tema, al temps que manifestava que “la vicepresidenta primera del Govern i ministra de Memòria Democràtica, Carmen Calvo, ha assegurat que no s’ha posat cap objecció en el tema del monument i que la Llei de Memòria Històrica faculta a totes les administracions procedir com creguin oportú, per tant assumeixin les seves responsabilitats.“

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada