divendres, 30 d’octubre del 2020

Tortosa tanca les instal·lacions esportives i limita l'activitat de la biblioteca davant les noves restriccions del Govern

L'alcaldessa apel·la a la ciutadania a complir les mesures de prevenció i recorda que no portar mascareta genera la majoria de denúncies

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet una crida a la ciutadania a seguir les noves mesures decretades pel govern de la Generalitat, malgrat que siguen "molestes i incòmodes" i afecten especialment algunes activitats i entitats, ha reconegut. Des d'esta matinada, quan s'ha publicat al DOGC, ja han entrat en vigor les noves restriccions que, entre altres aspectes, impedeixen la sortida del municipi de Tortosa entre les 6 h del divendres i fins a les 6 h del dilluns. Només estan autoritzades les entrades i sortides del municipi en diversos supòsits, com l'assistència a centres sanitaris, l'activitat laboral, l'assistència a persones dependents o causes de força major, entre d'altres. També es permet la sortida del municipi a poblacions adjacents per a la pràctica esportiva individual o, en el cas de la festivitat de Tots Sants, per anar a cementeris d'altres poblacions de la mateixa comarca.

Pel que fa als serveis municipals, les noves normes comporten el tancament de totes les instal·lacions esportives de Tortosa durant els 15 dies de durada fixats en el decret. Això afecta l'estadi i tots els pavellons, així com el complex esportiu WIN, que no pot mantindre l'activitat fins que s'aixequen les restriccions.

En l'àmbit cultural, queden suspeses totes les activitats previstes, tant a l'interior d'equipaments com a l'aire lliure. Tot i això, dilluns se seguiran portant a aprovar del ple els preus públics per als espectacles programats, a l'espera de l'aixecament de les restriccions sobre la cultura. En este mateix àmbit, tant l'Escola Municipal de Teatre com l'Escola de Música de Tortosa no podran dur a terme activitats de manera presencial i hauran de recuperar la formació telemàtica.

En relació al Museu de Tortosa, la disposició estableix que poden obrir museus i sales d'exposicions amb el 33% de la capacitat. En el cas de la biblioteca Marcel·lí Domingo, l'activitat queda limitada a la recollida i retorn de material de préstec, que s'haurà de sol·licitar de manera telemàtica.


Les restriccions que dixa el decret de la Generalitat s'amplien també a l'àmbit comercial, amb la limitació de la superfície de grans establiments a un màxim de 800 metres quadrats i un 30% de capacitat. Estes limitacions no afecten els establiments d'alimentació, productes higiènics o altres serveis, com concessionaris d'automòbils o centres de jardineria. Pel que fa a l'hostaleria, afectat per les limitacions des de principi d'octubre, l'alcaldessa ha tornat a apel·lar els grups de l'oposició a aprovar dilluns al ple el nou paquet d'ajudes de l'Ajuntament de Tortosa: "No tenim més capacitat econòmica per ampliar l'import. Hem fet tot el que ens és possible malgrat que no som competents en la matèria", ha subratllat Roigé.

L'alcaldessa de Tortosa ha apel·lat a la ciutadania perquè complisca les restriccions: "cal molta responsabilitat per part de tothom per superar la pandèmia". En este sentit, ha posat com a exemple el nombre de denúncies interposades per la Policia Local de Tortosa des del 5 d'octubre, data en la qual el Procicat va imposar restriccions al municipi arran del brot generat en una empresa de fora de la ciutat: des d'aleshores s'han imposat 553 denúncies, de les quals 455 (més del 82%) són per no fer servir mascareta o no fer-ho adequadament. De la mateixa manera, s'han denunciat 9 persones per imcomplir l'ordre fixada en el decret que estableix el confinament nocturn obligatori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada