dimecres, 21 d’octubre del 2020

El PSC reclama ajudes a fons perdut al Govern de la Generalitat per als sectors de la restauració, comerç i serveis personals del municipi

El grup socialista denuncia la manca de previsió i planificació del Govern de la Generalitat pel tancament dels establiments de restauració i alguns serveis personals.


El PSC de Tortosa ha anunciat avui que presentarà una moció al ple de novembre per reclamar ajudes per al sector de la restauració, el comerç i serveis personals afectats per la mesura que ha propiciat el tancament dels establiments per 15 dies.

El portaveu del grup municipal i 1r Tinent d’Alcaldessa, Enric Roig, ha explicat que tot i estar d’acord i defensar sempre les mesures preses per les autoritats sanitàries contra la pandèmia del COVID19, “la mesura de tancament de locals de restauració i alguns de serveis personals, com els centres d’estètica, tindrà una clara afectació per a l’economia local” i per això ha exposat que “és la nostra obligació denunciar la manca de previsió, gestió i planificació d’aquesta mesura” i ha recordat que en canvi el Govern de l’Estat si que ha actuat en consens amb els sectors afectats i ha establert ajuts a les administracions i ha facilitat l’aplicació d’ERTO’s.


En aquest sentit Roig, que ha manifestat el suport del grup socialista amb treballadors i treballadores i empresaris d’aquests sectors, ha fet referència a l’anunci del Govern de la Generalitat d’oferir una partida pressupostària per ajudes al sector tot qüestionant que “la quantitat anunciada de 40 M€ sigui suficient per cobrir les despeses del tancament d’uns sectors tan important per a l’economia local. Volem saber quan i com es pensa compensar els afectats de manera directa i immediata, per això volem que l’anunci del govern català sigui real i efectiu” ha reblat Roig.

Així, la moció presentada pel grup socialista demana que aquests ajuts siguin immediats i a fons perdut per tal d’evitar més tancaments, així com que en cas de preveure noves mesures restrictives “aquestes siguin consensuades amb representants dels sectors afectats per garantir una correcta, efectiva i proporcionada aplicació”. Finalment demana incentivar el consum de menjar per emportar i que quan es pugui reobrir es facin campanyes de reactivació de la restauració local.

“Esperem que amb aquests ajuts no passi com amb els concedits pels aiguats del 2018, que la Generalitat no va fer arribar íntegrament al territori, deixant perdre 4,6 M€” ha reblat Roig.

Podeu veure el vídeo de la roda de premsa aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada