dimarts, 6 d’octubre del 2020

Enric Roig, sobre les obres de la nova plaça de la Catedral: ‘Ara sí o sí s’acabarà’


“Ara sí o sí s’acabarà”. Així de contundent s’ha mostrat este dimarts el primer tinent d’alcalde d’Urbanisme, Enric Roig, sobre l’acabament de les obres de la nova plaça de Catedral. “Este regidor diu que ara sí o sí s’acaba. Evidentment, ara ja no hauríem de tindre imprevistos”, ha remarcat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha assenyalat que la nova empresa adjudicatària, Acsa Sorigué, ja ha reprès uns treballs que van quedar aturats durant la tardor del 2019, i que l’objectiu és que les obres es puguen acabar dins del termini previst, que és de poc més de cinc mesos. De fet, Roig ha avançat que ja tenen el projecte de museïtzació de la cota zero, i que al mateix temps també s’adequaran les restes arqueològiques trobades al subsòl del carrer Croera. “Paral·lemanet, hem redactat el projecte de museïtzació de la planta baixa, i estem a punt de licitar-lo, perquè es puguen fer simultàniament les obres d’urbanització de la plaça i l’inici de la museïtzació de la cota zero, tocant a riu”, ha assenyalat.

Roig ha recordat que la nova plaça i la museïtzació de les restes haurien d’estar a punt per a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, el 2021. A més, voldrien tenir enllestides les obres de reforma integral de l’actual auditori Felip Pedrell. El també regidor de Cultura ha dit que no volen perdre un ajut de 250.000 euros que havien previst per a la construcció d’una tercera sala; un projecte d’ampliació que l’oposició va bloquejar. “Estem intentant no perdre 250.000 euros de subvenció que teníem per al projecte. Estem treballant en un altre projecte de reconversió de l’auditori, que té una sèrie de mancances importantíssimes”, ha dit Roig. Segons el regidor de Cultura, va ser un error que l’oposició tombés l’ampliació, ja que ara caldrà tancar l’auditori per fer les obres de reforma, i no hi haurà cap sala disponible.


En este sentit, Roig també ha dit que no entén els dubtes dels grups de l’oposició sobre la reforma integral de la plaça de l’Ajuntament i tot el seu entorn. El primer tinent d’alcalde ha defensat la necessitat d’invertir a la ciutat, tot aprofitant una subvenció del PAM de la Diputació. “Natros pensem que si podem aconseguir gairebé 600.000 euros de la Diputació per destinar-los a obres municipals, és el moment d’invertir al voltant de la plaça de l’Ajuntament”, ha argumentat. Finalment, Roig ha avançat que ja han adjudicat la redacció del projecte de reforma de la Rambla Catalunya al barri de Ferreries, que es farà per fases.
Publicat el dimarts 6 d'octubre de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada