dimarts, 6 d’octubre del 2020

Roig replica a Capella que Tortosa ja té l’informe de la CHE sobre el monument

El primer tinent d'alcalde assegura que el proper ple aprovarà demanar la descatalogació a la comissió d'Urbanisme, i acusa la consellera de 'jugar al gat i la rata' per amagar que la Generalitat no ha aprovat la llei de Memòria Democràtica

 

El primer tinent d’alcalde de Tortosa ha confirmat este dimarts que l’Ajuntament ja ha rebut tots els informes que han de permetre la descatalogació del monument franquista de la Batalla de l’Ebre. L’últim en arribar ha estat l’informe pendent de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que la consellera de Justícia, Ester Capella, ha reclamat per carta al govern de l’Estat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig no ha amagat el seu malestar amb Capella, tot acusant-la de “jugar al gat i la rata” perquè en realitat la Generalitat encara no ha aprovat la nova llei de Memòria Demòcratica que ERC havia promès.
El socialista ha recordat que l’Ajuntament, després d’haver aprovat la descatalogació del monument al ple, va demanar els informes pertinents als departaments de Justícia i de Cultura, així com a la CHE. Segons el primer tinent d’alcalde, el tema tornarà al ple en poques setmanes, abans de passar a la comissió d’Urbanisme. Per tot plegat, Roig ha demanat a Capella “que no face més demagògia” ni que digue “més falsedats” per espolsar-se les seues responsabilitats en el tema.

En este sentit, Roig ha assegurat que l’informe de la Confederació és favorable a la descatalogació del monument, i que només caldrà demanar els permisos pertinents a la CHE quan hagin de començar els treballs de retirada. Finalment, Roig ha afegit que la Generalitat també hauria de concretar ara la futura retirada i museïtzació del monument, així com la seua substitució per “una altra icona” basada en la concòrdia.

Publicat el dimarts 6 d'octubre de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada