dimarts, 6 d’octubre del 2020

Tortosa regularà la circulació dels vehicles de mobilitat personal i destinarà 10.000 € a ajudes per la recuperació social i econòmica

El Ple ha aprovat les línies fonamentals del pressupost de 2021 centrades en les persones i en la recuperació econòmica i social causada per la pandèmica que destinen 10.000 € a ajuts per projectes de voluntariat i ha establert l’ordenança municipal per bicicletes, patinets, etc.

Tal com venim dient des del PSC de Tortosa, els i les ciutadanes han de centrar les polítiques públiques i ser la prioritat indiscutible d’aquest govern. Per això, a l’apartat econòmic, el plenari va donar comptes de l’aprovació de les línies fonamentals del pressupost de l’ens per al 2021. Un pressupost que “estarà especialment centrat en les persones i en resoldre els problemes ocasionats pel COVID19, a més de repercutir en la recuperació econòmica i social de Tortosa”, ha explicat el portaveu socialista Enric Roig. Tanmateix es va acordar la modificació del Pla Estratègic de Subvencions per tal d’adjudicar un import de 10.000 € destinats a ajuts econòmics a entitats socials per projectes de voluntariat.


Altre punt important, que respon a una demanda de la ciutadania ha sigut l’aprovació de la modificació de l’ordenança municipal de circulació per tal de regular la circulació de bicicletes i especials dels vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, que estan esdevenint un mitjà de transport cada vegada més utilitzat i que fins ara no contemplava l’ordenança. Aquesta modificació estableix els espais pels que es pot circular així com les condicions per garantir la seguretat de vehicles i vianants així com la seva correcta convivència.

Al mateix ple es va aprovar una modificació puntual del POUM que permetrà l’adequat desenvolupament de l’activitat d’un mitjà de comunicació, contribuint així a l’activitat empresarial i el creixement econòmic de la ciutat.

Pel que fa a l’àrea de serveis a les persones, el plenari va aprovar les bases per a la concessió dels premis al foment del coneixement. “És important reconèixer als joves que millor rendiment acadèmic hagin obtingut tant en Batxillerat com en Cicles Formatius de Grau Superior, contribuint així a l’enriquiment cultural de la ciutat” ha explicat Roig.

Davant la moció de Ciutadans per crear un pla contra l’ocupació d’habitatges, el Grup Municipal Socialista hem votat en contra. Tal com va explica Roig “no creiem que la solució sigui un Pla contra l’ocupació com demana la moció, que barreja molts conceptes, podent caure en banalitzar situacions de precarietat. No podem posar en el mateix sac a la gent en situació de vulnerabilitat i les màfies organitzades”, en aquest sentit, Roig va comentar que “és un greu problema que s’ha de resoldre amb recursos i accions coordinades de les administracions amb el sector privat i tenint en compte les persones afectades, tal com portem fent fa temps des de la regidoria d’Urbanisme, amb el principal objectiu d’assegurar un habitatge digne a tothom”.

El grup municipal socialista també va votar contràriament a l’altra moció de Ciutadans en la que demanava un pla director pel manteniment de les voreres i calçades, entenent que des del govern municipal ja s’està treballant en aquests elements de l’espai púbic. Així mateix es va votar en contra de la proposta de la CUP per la dissolució del Consorci d’Aigües de Tarragona ja que“es tracta d’un subministrament d’aigua de boca que subministra a 11 poblacions de les Terres de l’Ebre a banda de molts altres pobles i ciutats, per tant si ara per ara no hi ha cap alternativa a aquests subministraments no podem procedir a la seva dissolució”.

Respecte la moció de Movem per la construcció d’un nou edifici per a l’escola de Remolins, el PSC es va abstenir ja que com va dir Enric Roig “estem treballant per trobar una ubicació idònia amb la subdelegació del Govern al barri de Remolins que es consensuarà amb del Departament d’Educació, doncs la ubicació prevista inicialment es troba en zona de flux preferent inundable.” Roig va manifestar la seva sorpresa davant d’aquesta moció del grup de Movem quan “no recordo que en els pressupostos de la Generalitat, als que el seu partit ha donat suport recentment, hi hagués cap dotació pressupostària per a la nova Escola de Remolins.”

El grup municipal del PSC també va votar a favor de les propostes de la millora dels aparcaments bicicletes, tot recordant que ja s’està treballant en una connexió dels carrils bici de la ciutat que permeti recórrer la ciutat amb seguretat; i es va abstenir a la proposta de nomenament d’un nou Defensor de la Ciutadania entenent que en breu es durà a terme la designació d’aquesta figura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada