dilluns, 5 d’octubre del 2020

Es reprenen les obres d’urbanització de la plaça de la Catedral de Tortosa


Era el desembre de 2018 quan l’empresa Benito Arnó va iniciar, sense saber-ho, un dels reptes més difícils als que mai havia fet front la companyia: la urbanització de la plaça de la Catedral de Tortosa.

Un espai entre el temple religiós i el riu que naixia amb la pretensió de convertir-se amb punt neuràlgic del nucli històric de la ciutat. La constructora va completar amb èxit el 20% de l’obra amb excavacions, pilotatges i treballs d’arqueologia, però el març del 2020, en plena pandèmia sanitària, Benito Arnó decideix renunciar als treballs, justificant que aquests són “massa complexos” i que l’empresa pateix problemes de liquiditat a causa de la situació provocada pel coronavirus.
Amb les obres i la licitació de la resta d’actuacions aturades, no és fins al mes d’agost quan una nova empresa, Acsa Sorigué, guanya el concurs públic, sent-ne l’única candidata, i és ara quan els treballs s’han reprès, amb noves actuacions que permetran urbanitzar el recinte, museïtzar-lo, i posar en valor les restes arqueològiques trobades l’any 2015 amb l’enderroc de les cases que en tapaven la façana.


Les obres finalitzaran en un termini de sis mesos d’execució d’obra. És per tant que, si res nou es torça, el 2021 la Catedral de Tortosa podrà lluir com mai abans ho havia fet.

Publicat el dilluns 5 d'octubre de 2020 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada