dijous, 14 de febrer del 2019

A 100 dies del #26M, el PSC presenta el seu Projecte de Ciutat, el Llibre ROIG de Tortosa

El projecte, basat en la industrialització, la promoció econòmica i la creació d’ocupació, vol generar il·lusió per treballar, avançar, viure i gaudir a Tortosa 

A 100 dies de les eleccions municipals del 26 de maig, el PSC de Tortosa té clar quin és el seu projecte de ciutat i l’ha presentat avui cara a la cita electoral: “El Llibre ROIG de Tortosa”. 

Aquest Llibre ROIG de Tortosa, és el projecte que els socialistes “estem escrivint amb les aportacions que ens han fet tant els tortosins i tortosines s’han apropat a nosaltres, en el dia a dia, en els Dies Rojos, a través del web “redibuixemtortosa” etc. Així com els col·lectius i entitats amb els que hem parlat, que ens traslladat les seves aportacions” ha explicat el primer secretari i candida a l’alcaldia, Enric Roig. 

El programa, coordinat pels regidors Dolors Bel i Manel de la Vega, s’acabarà de perfilar en els propers dies, a través de quatre assemblees obertes a tothom, i s’acabarà de tancar a l’Assemblea del PSC de Tortosa del dia 19 de març on es presentarà la candidatura que durà a terme aquest projecte de ciutat. 

Tal com ha definit Roig, “el nostre Projecte de Ciutat es fonamenta en un pilar bàsic i fonamental: el desenvolupament econòmic, la industrialització i la creació d’ocupació. Estem convençuts de que si Tortosa aconsegueix reindustrialitzar-se, això aportarà ocupació i tornarà a situar la ciutat al lloc que es mereix i farà que els nostres joves puguin tenir feina i oci a la ciutat.” 

D’aquesta manera el PSC vol crear les condicions oportunes per a que la indústria torni a Tortosa. “No pot ser que una ciutat com Tortosa pateixi una greu despoblació industrial després de 12 anys i que en aquest temps de govern de CiU i republicans, ningú hagi fet res per obrir noves oportunitats i retenir els nostres joves” ha dit el candidat. 

Així mateix, els socialistes defensen que només aconseguirem la industrialització i la creació d’ocupació si comptem amb les infraestructures bàsiques necessàries. Per això no podem renunciar a l’autovia A7, a la C12, a un tercer pont o a un polígon Catalunya Sud buit. 

A partir d’aquests premisses el projecte de ciutat del PSC s’estructura en quatre grans eixos: una Tortosa per treballar; una Tortosa per avançar; una Tortosa per viure i una Tortosa per gaudir. 


Una Tortosa per treballar: per l’ocupació, el progrés i el desenvolupament econòmic 

Per garantir la qualitat de vida cal promoure el desenvolupament econòmic, per això cal fomentar l’accés de tothom al treball. Els ajuntaments hem de dur a terme polítiques actives d’ocupació i en matèria educativa per generar oportunitats en el mercat de treball. 

Segons Roig, “amb aquestes polítiques per l’ocupació de qualitat i el creixement sostenible i inclusiu, ens proposem crear espais perquè la gent pugui quedar-se a Tortosa i garantir una qualitat de vida pel present i per a les properes generacions” i ha destacat algunes accions com la creació de l’Observatori de la Indústria, el Comerç, el Turisme i l’Ocupació, l’aposta per la Concertació Territorial amb els sectors públics, privats i educatiu amb el programa “Activa’t Tortosa!” o consensuar amb la URV la implantació de nous estudis universitaris. 


Una Tortosa per avançar: un nou model de ciutat 

Tenim clar el nostre model de ciutat, i per aconseguir-ho cal avançar de manera equilibrada, sostenible, participativa, de progrés, solidària i inclusiva. “És fonamental avançar per dotar-nos de les grans infraestructures que ens permetran el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació” ha exposat Roig, i es farà, a banda de reivindicant les infraestructures com l’A7, la C12 o el 3r pont, amb accions com el desenvolupament dels terrenys de Renfe implantant el Pla Integral de remodelació del Centre, la reactivació del Nucli Antic o establint l’equilibri territorial entre barris i pobles i fent una anella verda que els comuniqui a tots. 


Una Tortosa per viure: una ciutat per a les persones 

Segons Roig, “el concepte de “viure” no és una declaració de principis buida, sinó la voluntat de gaudir d’una Tortosa per a les persones que tingui bons serveis, que vetlli pel seu espai públic, sostenible ambientalment, que sigui espai de convivència i que tingui serveis públics de qualitat”, per això, des del PSC proposen, entre altres, crear la Regidoria d’Habitatge, fer un Pla de Voreres, remodelar la plaça d’Alfons XII i impulsar la construcció d’un nou hospital i del 3r institut i crear llars d'infants municipals. 


Una Tortosa per gaudir: una ciutat integradora i igualitària 

Les ciutats i pobles no són res si els ciutadans i les ciutadanes no poden gaudir dels seus espais per viure, per treballar, per fer esport, espais per aprendre’n, espais per participar. Roig ha afirmat que “és molt important la vida cultural i associativa, la participació, però també l’aprofitament per part de tothom en l’espai públic col·lectiu” i ha presentat accions com fer una piscina descoberta d’estiu, crear espais d’oci per a la gent jove i infraestructures culturals imprescindibles, crear una Regidoria de Patrimoni o crear l’Àrea d’Igualtats incrementant els recursos en serveis socials. 



Aquest és el Llibre ROIG de Tortosa, el Projecte de Ciutat, i, tal com ha afirmat Roig, “ho defensarem en positiu, pensant per i per a tots i totes els tortosins i tortosines sense exclusió, per a tots els barris i pobles i tots els racons de la nostra ciutat. I ho explicarem incansablement, com sempre hem fet: xafant Tortosa, caminant per Tortosa, en bicicleta per Tortosa, i arribant a tots els racons de la ciutat. Amb sabates roges, grogues o de tots colors, perquè a Tortosa viu gent de tots els colors.” 

A 100 dies de les eleccions municipals, el PSC es postula com l’alternativa a un govern, de CiU i els Republicans, cansat des de fa 12 anys, per recuperar el lideratge i la capitalitat de Tortosa. “Ara tenim l’oportunitat per a que Tortosa torni a ser la Ciutat de les Oportunitats i per a que tingui futur. Encara som a temps!” Ha reblat Roig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada