dimarts, 5 de febrer del 2019

Roig: "lamentem que el govern no vulgui reconèixer la importància històrica de Tortosa, no demanant a la Generalitat de Catalunya que commemori els 150 anys del Pacte Federal"

Aprovada per unanimitat la moció per instar al govern a complir el seu compromís de commemorar el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust 

El ple del mes de febrer no va aprovar la moció presentada pel PSC per instar al govern de la Generalitat a commemorar el 150 aniversari de la signatura del Pacte Federal de Tortosa. La moció es va presentar per reforçar el fet de que el Grup Parlamentari Socialista ja ha presentat una proposta de resolució demanant al govern català la celebració institucional de l’aniversari del Pacte de Tortosa, per reivindicar la importància de la ciutat davant aquest fet. 

Tot i que el portaveu del grup municipal, Enric Roig, va voler deixar clar que “aquesta moció no s’ha plantejat per crear un debat sobre les bondats o la conveniència del federalisme, ni de debat sobre la independència, no, no es tracta d’això. Aquesta moció s’ha presentat i plantejat en clau de situar i reivindicar la importància històrica de la ciutat de Tortosa”, la moció va ser rebutjada pel PDeCAT i els Republicans que van argumentar que versava sobre el federalisme, opció que ells no contemplen. 

Roig va lamentar que “deixem passar aquesta celebració que vol reconèixer la importància històrica de Tortosa per un tema ideològic.” 

El govern assumeix que no ha complet allò acordat i es compromet a celebrar el Dia en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust 

El plenari va aprovar per unanimitat la moció socialista que reprovava al govern per no haver complert amb els acords de la moció aprovada al febrer de 2018, on l’Ajuntament es comprometia a commemorar anualment el Dia Internacional en memòria de les Víctimes de l’Holocaust, que se celebra el 27 de gener, “tot i que no han determinat cap data concreta” ha dit Roig. 

Segons el regidor socialista “no fent aquest homenatge han deixat en l’oblit a aquells que van patir el dolor i l’horror, com són els tortosins i tortosines, ebrencs i ebrenques, víctimes de l’Holocaust. I això no pot ser. Un govern que s’oblida dels seus no pot ser mai un bon govern. Roig també va recordar que són moltes les vegades que el govern no ha donat compliment a les mocions aprovades pel plenari i va retraure que mai hagin acceptat crear cap comissió de seguiment de les mateixes davant els reiterats incompliments. 

El grup socialista vota en contra de l’aprovació d’una acta anterior per no incloure les fotografies que s’adjunten a les mocions presentades 

Moltes de les mocions presentades pel PSC van acompanyades de fotografies que il·lustren el seu contingut i que, posteriorment, no apareixen recollides a les actes de les sessions plenàries. Per aquest motiu, el grup socialista que sempre s’havia abstingut en aquest sentit i havia demanat solucions, va votar en contra de l’aprovació de la passada acta, argumentant a més que les actes si que recullen documentació gràfica de l’equip de govern, però no de l’oposició “el que demostra la manca de transparència d’aquest govern.” 

Roig demanarà per escrit les raons per les que no es publiquen les fotografies de les mocions “donat que mai hem rebut resposta a la nostra demanda.” 

El govern prorroga els convenis de les EMD’s de Campredó i Bítem després de no haver fet cap avanç després d’un any 

Al mateix ple es va aprovar perllongar els convenis de les EMD’s de Bítem i Campredó donat que caduquen aquest mes i els nous convenis no han estat enllestits encara. El portaveu socialista va recordar que al gener de 2018 ja es va prorrogar el conveni de l’EMD de Jesús per sincronitzar-ho amb els de Bítem i Campredó “però ara prorroguem aquests altres convenis perquè en un any el govern no ha estat capaç de fer cap reunió de la Comissió Mixta per tancar aquest tema. I no val excusar-se en el fet de que hi ha grups encara no han comunicat qui són els seus representants a les comissions.” 

El govern destina part del pressupost destinat a borsa d’habitatge a l’ampliació del teatre auditori 

El ple també va portar a aprovació una modificació pressupostària per la que es passen 22.000 € de gestió de la Borsa d’Habitatge a l’ampliació del teatre auditori. EL grup del PSC es va abstenir, entenent que es tracta d’un tema de govern, però “no entenem com després del problema que tenim a Tortosa amb l’habitatge, tant al casc antic, com per la manca d’habitatge de lloguer social, es passin diners d’aquest tema a una altre com la reforma de l’auditori. Una ampliació que, pel que sembla, respon a un projecte que ja requereix d’una ampliació pressupostària, ja veurem el que ens costa finalment” ha reblat Roig. 

El grup socialista s’interessa per altres temes i va adreçar quatre precs al govern 

Finalment, al torn de precs el grup del PSC es va interessa per diversos temes. Així es van referir al fet de que el local cedit per l’Ajuntament a la gent gran del Temple no disposi de calefacció i que la neteja l’hagin de fer els mateixos jubilats. “Entenem i compartim la idea de cedir locals a la gent gran o altres associacions o entitats per al seu gaudi, però creiem que aquestes cessions s’haurien de fer amb unes mínimes condicions per tal de que no apareguin problemes com aquests.” 

D’altra banda es va referir a les pintades aparegudes al fortí d’Orleans ara fa un any i que continuen sense haver-se netejat. Així mateix hem pogut comprovar que hi ha nombroses restes de brutícia a tot l’espai, especialment al fossat i als accessos, especialment a les escales de pujada des del carrer La Salle. “Per això el nostre prec és que es tinguin en compte aquests fets i es procedeixi a la neteja i cura d’aquest espais, que formen part del nostre patrimoni de Tortosa.” 

Per la seva banda, la regidora Dolors Bel va fer un prec en el que demanava la màxima participació de tot el consistori en els actes del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. 

Finalment, el regidor Manel de la Vega va interessar-se per la queixa d’alguns veïns pel soroll que fa la tapa de registre que s’ha canviat fa una setmana a la plaça Santa Coloma, al barri de Sant Llàtzer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada