dilluns, 25 de febrer del 2019

El PSC denuncia el mal estat del drenatge del col·lector de la C12 amb forats i esfondraments del terreny que poden suposar perill per a les persones

Els socialistes presentaran escrits a l’Ajuntament i al Govern demanant informació i solucions immediates a aquest greu problema

El regidor socialista Enric Roig ha comparegut en roda de premsa per denunciar l’estat del drenatge del col·lector de la C12 al seu pas pel costat de la Via Verda. Roig ha recordat que el 2014 el Govern va licitar les obres de millora del col·lector de la C12 al seu pas per Tortosa per solucionar els problemes d’inundacions al pont de la Via Verda.

El mateix 2014, ah recordat Roig, també es va anunciar el canvi de traçat de la C12 que proposava un soterrament al seu pas per Ferreries, entre Jesús i el pont del Mil·lenari. En aquell moment els veïns ja van mostrar la seva preocupació i van al·legar que no veien clara aquesta solució ja que el soterrament només de 2 carrils no garantia una millora del trànsit; que l’estudi hidrogeològic del projecte no garantia que la construcció del tram soterrat no afecti a l'estabilitat i a la integritat dels edificis i habitatges existents; i defensaven l’opció lògica de que el traçat fos per fóra de la trama urbana.

El govern va licitar les obres del drenatge el 2015 i aquestes van finalitzar a principis de 2016. “Ara, només 3 anys després d’aquestes obres, hi ha importants problemes al drenatge del col·lector en gairebé la meitat dels 500 m de recorregut d’aquest” ha manifestat Roig.

El regidor ha explicat que aquestes deficiències, tal com es pot veure a les fotografies adjuntes, corresponen a forats, en alguns dels quals hi cap una persona; esfondraments del terreny i dels pous de registre; esfondrament de les tanques que separen la via de servei de la zona de pas del tub, espais que van ser objecte d’expropiació forçosa per als accessos i de servitud per al pas de la canonada. “Davant d’aquesta situació cal advertir que hi ha un risc clar per a les persones i hi ha també un perjudici per als conreus de les finques, una de les quals correspon a horts urbans.”

Per aquest motiu i davant d’aquesta situació, el grup municipal del PSC, demana per escrit explicacions i solucions immediates a l’Ajuntament de Tortosa i al Govern de la Generalitat. “A l’Ajuntament perquè no ha informat a les Comissions Informatives d’aquest tema i volem que se’ns expliqui perquè ha aparegut i quines solucions es plantegen, i a la Delegació del Govern perquè no sabem què estan fent al respecte i s’ha de solucionar aquest tema” ha dit Roig que ha recordat que “això si, el Conseller de Territori ve a Tortosa a parlar dels habitatges del nucli antic i així tapen boques i no diuen res d’aquest problema” ha reblat Roig.

L’edil socialista s’ha preguntat “si per fer un col·lector ja hi ha aquests problemes, com hem d’acceptar un soterrament de tota la C12 entre Jesús i el pont del Mil·lenari? No estem en desacord en que la C12 tingui una tractament urbà però, a la vista d’aquests fets, creiem que el soterrament no és la solució” i ha manifestat que hi ha altres solucions per mantenir els 4 carrils de la C12 i buscar un traçat alternatiu que no afecti a cap dels pobles, imprescindible per una via que comunica Lleida amb els Alfacs, i que no hagi de suposar soterrar la via al seu pas per Tortosa.

“Volem solucions ja a aquest problema i a tots els altres problemes dels ciutadans i ciutadanes. Els governs han de governar en comptes d’inaugurar aparcaments i de convocar aturades de país. I ho han de fer per solucionar els problemes reals de tots i totes per igual, siguin del color que siguin” ha reblat Roig.

   
   
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada