dilluns, 4 de febrer del 2019

Romero (PSC): ‘El país no es pot aturar tres o quatre mesos pel judici


La diputada i portaveu del PSC d’Afers Econòmics, Alícia Romero, ha analitzat este divendres el bloqueig de les negociacions pel nou pressupost de la Generalitat. En este sentit, ha demanat un “esforç de negociació” més enllà de la situació dels presos independentistes i de l’inici del judici de l’1 d’Octubre. De fet, ha recordat que els polítics empresonats han dit en diferents ocasions que és millor no barrejar les coses, i que no es pot “aturar el país tres o quatre mesos perquè hi ha el judici”. 
Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha afirmat que el vot favorable del PSC al nou pressupost de la Generalitat no està supeditat o condicionat pel vot dels independentistes als pressupostos generals de l’Estat. Amb tot, ha remarcat que si no tiren endavant els comptes del govern de Sánchez deixaran d’arribar 2.000 milions d’euros en inversions, i 2.200 milions d’euros més en transferències.

Romero ha assenyalat que els comuns també s’han acabat desmarcant de la negociació amb el govern de Junts per Catalunya i Esquerra. 

Finalment, ha desaconsellat una pròrroga del pressupost de la Generalitat, ja que “no és el que el país necessita ni es mereix”. De fet, a més de les transferències que arribarien des de l’Estat amb el nou pressupost, també ha insistit a reclamar una reforma fiscal que demani un esforç a les classes altes per poder revertir les retallades.

Publicat el divendres 1 de febrer de 2019 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada