dimecres, 27 de febrer del 2019

Els socialistes presenten dues mocions per solucionar els problemes reals dels tortosins: una per garantir el servei de pediatria i una per la continuïtat dels Centres Especials de Treball

El govern de Roigé i els seus còmplices útils republicans se’n renten les mans quan es tracta de reclamar solucions al Govern de la Generalitat i es dediquen a vendre fum en una “tourné” de presentacions abans de la campanya electoral

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha explicant el cas real de dues persones que van passar una odissea abans de que un pediatra visités als seus fills. “Cal una solució immediata a aquest problema, per això presentem una moció al ple de març per demanar que es garanteixi el servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària.”

Des del PSC, han explicat que hi ha una manca generalitzada de pediatres ja que, des de fa temps no es cobreixen vacants i són els metges de família els que atenen. I això es deu a la insuficient convocatòria de places de metges interns residents i a que no es facilita la permanència dels especialistes a l’Atenció Primària.

Amb aquesta moció es vol instar al Govern de la Generalitat a realitzar un estudi de totes les Regions Sanitàries sobre les necessitats de Pediatres a l’Atenció Primària; a establir les accions i un calendari per reposar i dotar de l’especialitat de Pediatria als CAP’s i a deixar de concentrar serveis i facilitar la permanència dels i les especialistes a l’Atenció Primària.

“Aquest és un problema real i necessita solucions i nosaltres apostem per solucionar els problemes dels tortosins i tortosines, i en especial pels xiquets i xiquetes. Ja vam presentar una moció al juliol per reduir les llistes d’espera i per solucionar el problema de la falta de metges especialistes, però el govern es va rentar les mans perquè la Conselleria de Salut és dels Republicans i aquests són els seus còmplices útils, ja veurem que fan aquesta vegada davant aquest problema” ha exposat Roig.

Moció per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball

La segona moció que presentarà el PSC al ple de març fa referència als Centres Especials de Treball. Aquests ocupen persones amb discapacitat física o psíquica i tenen com a objectiu la seva inclusió laboral. A Catalunya 16.000 persones amb discapacitat treballen a aquests centres i reben una subvenció parcial del el salari mínim del 50% o del 25%, segons les seves discapacitats.

Tot i no haver-se aprovat els Pressupostos Generals de l’Estat, que preveien 183 M€ per subvencionar el Salari Mínim, el dijous 21 de febrer la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales va acordar l’assignació a Catalunya de 356 M€ per polítiques laborals (la 2a comunitat espanyola amb més import, després d’Andalusia), quantitat que inclou l’increment de l’SMI als Centres Especials de Treball.

Tot i això la Generalitat de Catalunya, afirma que aquest increment farà inevitable el tancament d’alguns Centres Especials de Treball. Un govern que des de 2010 ha aplicat retallades en el sector, ha comunicat una quantitat inferior de treballadors amb discapacitat durant 5 anys, el que disminueix els recursos aportats i ha congelat les subvencions per a la contractació de nous treballadors amb discapacitat a banda.

“El grup socialista ja va interpel·lar al govern sobre aquest tema al Parlament i es va aprovar una moció, la 131/XI, que insta al govern a garantir les subvencions del 50% als treballadors dels Centres Especials i del 75% als col·lectius amb especials dificultats, però que no s’ha complert” ha explicat Roig.

Per això amb aquest moció, entre altres, es vol instar al Govern de la Generalitat a incrementar els recursos propis destinats als Centres Especials; a fer efectiu el pagament de tots els endarreriments, convocar les línies de subvenció pendents i donar compliment a la moció 131/XI aprovada pel Parlament de Catalunya, el juny de 2017 sobre els centres especials de treball.

Roig ha explicat que són tot i ser propostes que insten als governs de l’Estat i de la Generalitat, entenem que l’Ajuntament s’han de preocupar realment dels tortosins, “i per això s’hi ha de posar. S’han d’atrevir, han de governar. No s’hi val a fer com la Sra. Roigé que tot ho justifica: el trasllat de la unitat de radioteràpia de Jesús, ho ha demanat Salut; pel problema amb el casc antic, portem a un Conseller i ho maquillem tot, sobre el perill dels esfondraments del drenatge de la C12, ja ho han dit a Carreteres, renuncia a l’edifici de l’Institut Despuig, es planteja un institut - escola al Temple, i ens tornem a rentar les mans. Ja està bé de renúncies!”

“I ja n’hi ha prou d’electoralisme. Ara la Sra. Roigé, es dedica a fer una “tourné” a una mitjana de 2 rodes de premsa diàries per anunciar tot allò que no han fet en 12 anys. I tot amb els còmplices útils que són els Republicans. Si els partits independentistes haguessin donat suport als Pressupostos Generals de l’Estat, que suposaven 10 M€ per a Tortosa, ara no els caldria anar a corre cuita inaugurant i presentant projectes” ha reblat Roig.

Roig ha manifestat que “calen polítiques actives i atrevides en tots els àmbits per tal d’aconseguir els avenços necessaris per a que Tortosa sigui la veritable Ciutat de les Oportunitats. I jo, a això, no hi renuncio ni hi renunciaré mai.”

I ha tornat a demanar pas a aquells que continuen renunciant a Tortosa i a aquells que, fins i tot han renunciat a l’alcaldia de Tortosa, “els demano pas per poder portar a Tortosa cap al futur que es mereix.”

Finalment, Roig ha lamentat el retard de més de 40 minuts en iniciar la roda de premsa degut a que el govern va demanar un canvi d’hora per fer ells una altra roda de premsa i, tot i haver-ho acceptat, s’han retardat amb el perjudici que això ha pogut causar entre alguns mitjans que no han pogut cobrir la roda de premsa. “Això denota una altra mostra de la manca de transparència i bon govern i de la manca de respecte cap a l’oposició: tots hem de tenir les mateixes oportunitats de cara als mitjans” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada