divendres, 6 de novembre del 2020

Enric Roig “El PSC tindrà un equip preparat pels reptes de futur a Tortosa”

El PSC de Tortosa renova la seva executiva local amb Enric Roig al capdavant i aprova en assemblea una proposta de resolució sobre l’anunci de l’ampliació de l’hospital 

L’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa ha renovat els seus càrrecs orgànics amb la voluntat de seguir treballant pel projecte de ciutat socialista, per la Tortosa que volem i pels problemes reals dels tortosins i tortosines. La nova executiva va comptar amb el suport unànime dels participants, a l’igual que la ratificació d’Enric Roig que continuarà davant de la primera secretaria de l’agrupació. 

Després del Congrés Nacional i del 5è Congrés de la Federació de l’Ebre, a Tortosa, l’Executiva de l’Agrupació Local del PSC va acordar celebrar eleccions primàries per escollir els candidats o candidates a la Primera Secretaria, essent Enric Roig l’únic que va presentar els avals per optar al càrrec, i que es corresponen amb un 63,75%, quedant anomenat primer secretari. Com a darrer pas, només quedava pendent de ratificar per part de l’Assemblea local. 


Roig ha agraït la disponibilitat i la confiança que una vegada més ha rebut per part de l’Assemblea en donar-li suport com a primer secretari i per formar part d’aquesta nova etapa del partit. 

El primer secretari també ha agraït a la nova executiva “la vostra implicació en el projecte socialista” i ha mostrat la seva convicció de que “és un equip preparat per als reptes de futur.” Per això, els ha encoratjat a “seguir treballant pel nostre projecte de ciutat per a Tortosa i pels tortosins i tortosines, per seguir demostrant la nostra capacitat de governar i el ser creïbles com alternativa de govern de cara a encapçalar el futur govern de Tortosa a les eleccions de 2023.” 

L'assemblea, celebrada de manera semi virtual per motius de la Covid-19, va comptar amb les intervencions del senador i primer secretari de la Federació, Manel de la Vega i del subdelegat del govern a Tarragona i president de l’Agrupació de Tortosa, Joan Sabaté. 


De la Vega ha recordat la feina feta aquests anys i que “tenim les eleccions al Parlament de Catalunya a la vista i cal treballar fort pel canvi que Catalunya necessita, un canvi que ja s’està veient amb el govern socialista a Espanya en fets com els 180 M€ d’inversions previstos per a l’Ebre.” 

Per la seva part, Sabaté ha felicitat al grup municipal per la seva feina a l’Ajuntament de Tortosa i ha estat clar al dir que “els socialistes estem demostrant la nostra iniciativa política i que hi ha una altra manera de fer les coses i ha arengat a continuat treballant per recuperar el projecte de progrés socialista per al futur de Tortosa.” 

Acompanyen a Roig en els principals càrrecs el subdelegat del govern a Tarragona i ex alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, que repeteix com a president, la regidora Dolors Bel, com a vice primera secretària i secretària d’igualtat i acció social; la també regidora Estefania Valdés es converteix en la nova secretària d’organització i d’acció sectorial; i Ricard Lleixà serà el secretari d’organització adjunt i responsable d’acció territorial i electoral. 

La resta de secretaries estan ocupades per Virginia Martínez secretària de programes, estratègia i desenvolupament local; Josep Mª Beltran al capdavant d’acció social; Consol Cordero secretària de formació i educació; Lisardo Garcia secretari de gent gran i pensions i Iñaki Copoví secretari d’imatge, comunicació i xarxes. L’executiva es completa amb les vocalies de Mariano Borràs, Maria López, Isabel Postigo i Carles Albacar. 


La nova executiva està formada per 14 persones i és paritària i també hi participen el 1r secretari de la Federació de l’Ebre Manel de la Vega, la secretària d’organització de la Federació, Tere Castellà i la 1a secretària de les JSC de Terres de l’Ebre, Anna Roig, com a membres nats, així com els representants electes dels pobles i EMD’s, Eliseu Martínez per l’EMD de Bítem, Àngel Piñol per l’EMD de Jesús, Carme Soriano pel poble dels Reguers i Marita Garceso pel poble de Vinallop. 

L’assemblea també va donar suport a la proposta dels 16 consellers de federació que representaran l’agrupació local a la federació de Terres de l’Ebre, amb una llista paritària. 

Aprovada la proposta de resolució sobre l’ampliació de l’hospital 

Finalment es va aprovar una proposta de resolució per demanar un nou hospital a Tortosa i no una ampliació de l’actual Verge de la Cinta com ha anunciat el Departament de Salut. Una ampliació que, tal com es planteja no es veu factible i que no suposa un solució als actuals problemes. Les Terres de l’Ebre no volem ser una regió sanitària de segona i més quan la crisi del coronavirus ha evidenciat la necessitat d’un nou equipament. El Covid ens està ensenyant com cal planificar els futurs hospitals, amb accessos i preparats per emergències. Amb personal sanitari que treballi en condicions laborals dignes. “Necessitem construir hospitals pensant en el futur i aprenent del passat. Volem un hospital post Covid del s. XXI i no un pedaç”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada