dimecres, 4 de novembre del 2020

Enric Roig (PSC): ‘L’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta serà un pedaç més i no una solució’

La Federació del PSC de Terres de l’Ebre ha rebutjat aquest dimecres la proposta d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta plantejada pel Departament de Salut de la Generalitat i ha defensat la construcció d’un nou hospital “digne i en condicions, un hospital post-covid del segle XXI”.

El vice-primer secretari de la Federació del PSC de Terres de l’Ebre, Enric Roig, ha afirmat que l’ampliació de l’Hospital “serà un pedaç més i no una solució per al problema d’assistència, accés i aparcament que pateix aquest centre sanitari”. Ha criticat que el Govern de la Generalitat faci aquest anunci en plena crisi sanitària i a pocs mesos de les eleccions al Parlament de Catalunya. “Una vegada més el Govern i el Departament de Salut s’han posat en mode eleccions i ens fan una nova proposta que dubtem que pugui sortir endavant”, ha dit.


Segons Roig, “la proposta que es presenta, a través de dibuixos i no d’un avantprojecte o projecte bàsic, té limitacions, doncs situa el projecte damunt de les muralles, el que suposa ja de per si una complicació afegida que cal estudiar detingudament ja que no hi ha cap informe de Patrimoni ni de Cultura que garanteixi la seva viabilitat”.

El dirigent socialista assegura que el projecte “tampoc sembla que hagi de donar solució a la manca d’aparcament en tant en quant planteja 300 places, de les quals 150 substitueixen a les que desapareixeran amb el nou edifici”.

Pel que fa al cost estimat de 45 milions d’euros, Roig ha qüestionat que siguin suficients per aquest tipus d’edifici i es pregunta si no seria més adient construir un nou hospital.

El polític socialista ha criticat “la política erràtica” d’ERC en temes de salut. “Són exemples la construcció de l’aparcament a l’Hospital Verge de la Cinta, el trasllat de la unitat de radioteràpia, la manca d’especialistes als CAP’s, el tancament d’alguns serveis per les tardes, o la improvisada gestió de la crisi sanitària”, ha relacionat. “Estem davant una ERC que amb el govern progressista apostava clarament pel nou hospital i que en canviar de socis de govern es va fer enrere”, ha dit tot recordant que el Parlament va aprovar una esmena per als pressupostos de 2020, presentada pel PSC-Units per incloure 100.000 € per a estudis previs del nou hospital.

“En un temps complex en el que necessitem seguretats, ja han estat tres consellers que han fet anuncis diferents. La Generalitat presenta una proposta que la ciutadania ja no es creu, mentre veu com passa el temps, cauen les opcions i es perden diners”, ha afegit Roig.

Publicat el dimecres 4 de novembre de 2020 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada