dilluns, 30 de novembre del 2020

El PSC reclama al Govern de la Generalitat que destini els 6 milions d’Euros previstos al pressupost de 2020 per pal•liar els efectes de la regressió i subsidiència al Delta de l’Ebre

Roig: “el Delta de l’Ebre no pot esperar més i cal intervenir de manera urgent. Una inversió d’aquestes característiques no es pot deixar perdre per la innacció del govern català”

El PSC de Tortosa ha presentat una moció al ple ordinari de desembre per reclamar al govern de la Generalitat de Catalunya que destini de manera urgent els 6 milions d’euros pressupostats per aquest any 2020 a emprendre de manera immediata les actuacions previstes per evitar la regressió i subsidència del Delta de l’Ebre.

El temporal Glòria va afectar de manera greu al Delta de l’Ebre produint danys a la funcionalitat del litoral deltaic que calia restaurar de manera urgent donada la importància i fragilitat d’aquest espai natural. Aquestes actuacions requereixen d’una aportació econòmica per part de totes les administracions competents.


En aquest sentit el portaveu del grup municipal i 1r Tinent d’Alcaldessa, Enric Roig, ha explicat que “des del temporal Glòria, el Govern d’Espanya ha estat la única Administració que ha actuat invertint recursos, 2,2 milions d'euros concretament”. Però ha denunciat que “el govern de la Generalitat, tot i disposar des del mes de maig d’una partida de 6 milions d'euros del pressupost del 2020, aconseguida mitjançant una esmena del PSC i amb el suport de tots els grups parlamentaris encara no ha invertit ni un euro en la protecció del Delta.”

“Aquests diners s’han d’invertir aquest any, si no es perdran en el total d’inversions de la Generalitat pel 2020” per això el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat una moció en la que es demana a la Generalitat de Catalunya que destini de manera urgent els 6 milions d’euros pressupostats per aquest any 2020, a emprendre de manera immediata les actuacions previstes per evitar la regressió i subsidència del Delta de l’Ebre.

“Confiem en el treball conjunt i solidari entre administracions locals, autonòmiques i estatals per afrontar amb èxit els grans reptes de futur que té plantejats el Delta un dels nostres espais naturals més preuats i que, com a part del territori, és una de les nostres prioritats” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada